Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Nizip Hasan Hüseyin Akdoðan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kariyer Günleri Programýna katýldý. Baþkan Sarý katýldýðý programda Öðrencilere Meslek Liseleri?nin öneminden bahsetti.Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý yaptýðý açýklamada ; ?Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlý geliþme göstermektedir. Kalkýnmýþ ve refah düzeyini yakalamýþ bir Türkiye?nin geleceði, eðitimden ve bilgiyle donanmýþ genç nesillerin yetiþtirilmesinden geçer. Günümüzde kalifiye elemana her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadýr. Kalifiye eleman yetiþtiren eðitim kurumlarý olarak ise meslek liseleri çok önemli bir yere sahiptir.Üniversite mezunlarý, ülkemizde iþ bulmakta her yýl biraz daha zorlanmaktalar. Diðer yandan bir meslek okulu mezunu ya da mesleki becerileri olan gençlerin iþ bulmalarý çok daha kolaydýr. Nitelikli ara eleman yetiþtirmekte meslek okullarý ülkemizin geliþmesine büyük katký saðlamaktadýr.Meslek lisesi öðrencileri çeþitli sektörlerin teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman veya teknisyen ihtiyacýný giderebilirler.Ýçinde yaþadýðýmýz yüzyýlda teorik bilgi tek baþýna yetersiz kalmaktadýr. Pratik bilgi, el becerisi, teknik yeterlilik, ?Sanayi-Biliþim-Hizmet? sektörlerinde çok etkin, aranan ve gereken bir donaným bütünlüðüdür.Bu okullar eðitim süresince uygulamaya önem vererek, mezun olan gencin iþ baþý yaptýðý gün, ?Neyi-nasýl-ne zaman-nerede? yapacaðýný çok iyi bilmesini saðlar. Meslek eðitimi alan öðrenciler, gören, dokunan ve uygulayan elemanlardýr. Hayata yaþýtlarýndan daha erken, bir adým önde baþlarlar. Hayatlarýný düzene koyma yolunda daha þanslýdýrlar. Meslek okullarý ya da liseleri yalnýzca eðitim ve öðretim kurumlarý deðil, emeðin ve terin paylaþýldýðý gerçek hayatýn okullarýdýr. Birer ?Altýn bilezik? kazanmak için çaba harcamalarý, iþe yaradýklarýnýn bilinciyle baþlarýný yastýða koymalarý, ailelerine ve devletine yük olmadýðýnýn farkýndalýðý ile yetiþen meslek okulu gençleri saðlam bir ekonominin teminatýdýr. Türkiye?nin nitelikli iþ gücü ihtiyacýndaki artýþ, Teknik Meslek Liselerinin kariyer planlamasý için doðru bir adres olduðunun göstergesidir.Teknik Meslek Liseleri mezunlarýnýn devamýnda alacaklarý Lisans Eðitimi ile birlikte çok kýsa sürede Kariyer basamaklarýnýn en üst noktalarýna çýkmasý mevcut sanayi tablosunda izlenebilecek en akýllýca yollardan bir tanesidir.Sonuç olarak, ülkemizin ilerlemesi ve gençlerimizin geleceði adýna, onlara mesleki eðitim vermenin, el becerilerini geliþtirmenin çok çok önemli olduðunun farkýna varmalý ve eðitim sistemimizde bu noktaya dikkati çekmeliyiz. Bu duygu ve düþüncelerle tüm öðrencilerimize ve öðretmenlerimize baþarýlar diliyorum.?dedi.