Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan organize edilen Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde düzenlenecek olan ortaokullar arasý bilgi yarýþmasý kura çekimi Nizip Ticaret Odasý toplantý salonunda gerçekleþti.18 Martta baþlayacak olan bilgi yarýþmalarýna Nizip ve çevre köylerinde bulunan 44 Ortaokul katýlacak.Nizip Ticaret Odasý geleneði bozmayarak bilgi yarýþmalarýna yine sponsor olduðunu belirten Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ þunlarý ifade etti: ?Öncelikle bugün 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü aramýzda bulunan kadýn idarecilerimizin Kadýnlar Gününü kutluyorum. Bu yarýþmalar Nizip Ticaret Odasý?nýn artýk klasiði haline gelmiþtir. Yine ayný þekilde milli eðitim müdürlüðümüz tarafýndan organize edilen Eðitimde Baþarý Ödül Töreni?ne de sponsor olmuþtur. Ben bundan dolayý gurur duydum gerçekten eðitime maddi manevi çok alanda destek veriyor ve bunlar saymakla bitmez. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Nizip Ticaret Odasý baþkanlarýna, yönetim kurulu ve meclis üyelerine çok teþekkür ediyorum.? dedi.Nizip Ticaret Odasý olarak eðitime ve çocuklarýn geleceðine önemli derecede deðer verdiklerini belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ?Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde bilgi yarýþmalýlarýnýn bu yýl 16 incisini düzenlemekteyiz.? dedi.Yarýþmaya katýlacak olan tüm okullara ve öðrencilere baþarýlar dileyen Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Özyurt, sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Okul müdürü ve idareci arkadaþlarýma teþrifleri için çok teþekkür ediyor ve bayan hocalarýmýzýn da 8 Mart dünya kadýnlar gününü kutluyorum. Bu yarýþmalar geleneksel hale geldi ama klasikleþtirmeyerek farklýlýk yaratmak istiyoruz. Ortaokul seviyesindeki öðrencilerimizin eðitim durumlarýný ve hangi dalda baþarý var hangi dalda geride kalmýþlar bir ölçü olsun düþüncesi ile bu yarýþmalar düzenleniyor. Bu bilgi yarýþmalar öðrencilerimizin ufkunu açmakta ve okullarýmýzýn bilgi seviyelerini de belirleyerek eksikliklerini gidermelerine katký saðlamaktadýr. Yarýþmada dereceye giren öðrencilerimizi bir nebze olsa da eðitime teþvik etmek ve onurlandýrmak amacýyla Odamýz tarafýndan çeþitli hediyeler daðýtýlacaktýr. Bizim oda olarak sorularýn hazýrlanmasýnda hiçbir müdahilimiz bulunmamaktadýr, sadece ev sahipliði yapýyor ve öðrencilerimize verilecek hediyelere sponsor oluyoruz. Birinci olan okula plaket ve öðrencilerine tam altýn, ikinci olan okula plaket ve öðrencilerine yarým altýn, üçüncü olan okula plaket ve öðrencilerine çeyrek altýn verilecektir. Bu çalýþmalarda sürekli iþbirliði içerisinde olduðumuz Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü?ne ve deðerli hocalarýmýza teþekkür eder, kura çekiminin tüm okullara hayýrlý olmasýný dilerim.? þeklinde konuþtu.Gerçekleþen törene Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Mehmet Demir, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Polat, NTO Meclis Üyesi Hasan Kaya ve çok sayýda Nizip?te bulunan Ortaokul müdürleri de katýldý.