Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý 2019Yýlý Proje Teklif Çaðrýsý bilgilendirme toplantýsý Nizip Ticaret Odasý MeclisToplantý Salonunda düzenlendi.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Program YönetimBirimi Uzmaný Serap Say, ?Toplantýya ev sahipliði yapan Nizip Ticaret Odasýüyeleri ve yöneticilerine teþekkür ederim.? dedi.2019 yýlý mali destek programlarýnýn ülkemize ve bölgemize hayýrlý olmasýnýdileyen ÝKA Yönetim Birimi Uzmaný Serap Saysözlerini þu þekilde sürdürdü: Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý, yürütmekte olduðu 2019yýlý Proje Teklif Çaðrýsý ile Gastronomi Turizmi Mali Destek Programý veTarýmda Rekabetçilik Mali Destek Programý kapsamýnda uygun proje baþvurularýnýnsunulmasý amacýyla ilana çýkmýþ bulunmaktadýr. Ajansýmýz, mali destekleri tümpaydaþlarýmýza doðru ve etkin aktarabilmek ve paydaþlarýmýzýn desteklerdenfaydalanmasýný arttýrmak adýna Gaziantep, Adýyaman ve Kilis tüm il ve ilçemerkezlerinde eðitim ve bilgilendirme toplantýlarý yapmaktadýr. Bugün de bumali destek programýný sizlere tanýtmak ve anlatmak amacýyla buradayýz.Gastronomi Turizmi Mali Destek Programý kapsamýnda 10 milyon TL Tarýmda RekabetçilikMali Destek Programý kapsamýnda ise 14 milyon TL olmak üzere TRC1 Bölgesi?netoplamda 24 milyon TL destek saðlanacaktýr. Mali Destek Programlarýnabaþvurular 25 Ocak 2019?da baþlayacak olup 18 Mart 2019?da sona erecektir.Sizlerden kaliteli, nitelikli, modern, uygulanabilir ve sürdürülebilir projelerbekliyoruz. Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý bugüne kadar yenilikçi, yaratýcý vegiriþimci birçok projeyi destekledi ve bundan sonra da desteklemeye devamedecektir.? ifadelerini kullandý.Konuþmanýn ardýndan Ýpekyolu Kalkýnma AjansýProgram Yönetim Birimi Uzmaný Serap Say ve Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý YatýrýmDestek Ofisi Uzmaný Halil Ýbrahim Ünlü tarafýndan katýlýmcýlara sunum yapýldý.Sorularýn cevaplanmasý ile son bulan toplantýya,Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Mustafa Yorgancý, kurum çalýþanlarý, Nizip TicaretOdasý üyeleri ve çok sayýda firma temsilcisi de katýldý.