![]()
Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý 2019 Yýlý Proje Teklif çaðrýsý bilgilendirme toplantýsý Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda düzenlendi.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Program Yönetim Birimi Uzmaný Serap Say, Toplantýya ev sahipliði yapan Nizip Ticaret Odasý üyeleri ve yöneticilerine teþekkür ederim dedi.2019 yýlý mali destek programlarýnýn ülkemize ve bölgemize hayýrlý olmasýný dileyen ÝKA Yönetim Birimi Uzmaný Serap Say sözlerini þu þekilde sürdürdü: Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý, yürütmekte olduðu 2019 yýlý Proje Teklif çaðrýsý ile Gastronomi Turizmi Mali Destek Programý ve Tarýmda Rekabetçilik Mali Destek Programý kapsamýnda uygun proje baþvurularýnýn sunulmasý amacýyla ilana çýkmýþ bulunmaktadýr. Ajansýmýz, mali destekleri tüm paydaþlarýmýza doðru ve etkin aktarabilmek ve paydaþlarýmýzýn desteklerden faydalanmasýný arttýrmak adýna Gaziantep, Adýyaman ve Kilis tüm il ve ilçe merkezlerinde eðitim ve bilgilendirme toplantýlarý yapmaktadýr. Bugün de bu mali destek programýný sizlere tanýtmak ve anlatmak amacýyla buradayýz. Gastronomi Turizmi Mali Destek Programý kapsamýnda 10 milyon TL Tarýmda Rekabetçilik Mali Destek Programý kapsamýnda ise 14 milyon TL olmak üzere TRC1 Bölgesi'ne toplamda 24 milyon TL destek saðlanacaktýr. Mali Destek Programlarýna baþvurular 25 Ocak 2019'da baþlayacak olup 18 Mart 2019'da sona erecektir. Sizlerden kaliteli, nitelikli, modern, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler bekliyoruz. Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý bugüne kadar yenilikçi, yaratýcý ve giriþimci birçok projeyi destekledi ve bundan sonra da desteklemeye devam edecektir ifadelerini kullandý.Konuþmanýn ardýndan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Program Yönetim Birimi Uzmaný Serap Say ve Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Yatýrým Destek Ofisi Uzmaný Halil Ýbrahim ünlü tarafýndan katýlýmcýlara sunum yapýldý.Sorularýn cevaplanmasý ile son bulan toplantýya, Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Mustafa Yorgancý, kurum çalýþanlarý, Nizip Ticaret Odasý üyeleri ve çok sayýda firma temsilcisi de katýldý.