Nizip Kaymakamlýðý, Nizip Belediyesi ve Nizip Ýlçe MilliEðitim Müdürlüðü iþbirliðiyle yürütülen ve SODES tarafýndan desteklenen?Okullarýmýzda Tiyatro Gösterileri, Sinema Günleri ve Kitap Okuma Etkinlikleri?projesi ?Kitap Okuma Kampanyasý Ödül Töreni? Nizip Belediyesi KonferansSalonunda düzenlendi. Törende konuþan Kaymakam Kemal Þahin, KalkýnmaBakanlýðý Sosyal Destek Programý SODES tarafýndan desteklenen?Okullarýmýzda Tiyatro Gösterileri, Sinema Günleri ve Kitap Okuma Etkinlikleri?projesinin 2017 Kasým ayý itibariyle uygulanmaya baþlandýðýný söyledi. Projemizkapsamýnda Ýlçe merkezinin kenar semtlerinde eðitim öðretim hizmeti veren 10ortaokulumuz hedef kitle olarak belirlendiðini ifade eden Þahin þunlarýsöyledi. Projemiz içintahsis edilen bütçenin hesaplý olarak kullanýlmasýyla bu hedef kitlemizgeniþleyerek ilçemiz genelinde eðitim ? öðretim hizmeti veren 25 merkez ve 17köy okulumuzu da kapsayarak toplam 42 ortaokulumuz hedef kitlemiz halinegelmiþtir.Ayrýca projemizde2 Ýlkokul ve 1 Lisemizde pilot uygulamalar yapýlmýþ ve projemizinsürdürülebilirliði konusunda planlamalar yapýlmýþtýr. 2018- 2019 eðitim öðretimyýlýnda ise projemiz köy ortaokullarýmýzda uygulanmaya baþlamýþtýr. Ortaokullarýmýzdabulunan her sýnýfýmýza ortaokul öðrencileri için özel hazýrlanmýþ 100 TemelEser arasýndan seçilmiþ 40 adet kitap daðýtýmý yapýlmýþtýr. Okullarýmýzda KitapOkuma Kampanyalarý düzenlenmiþ ve en çok kitap okuyan her okuldan 3 öðrencimizbugün burada Hediye Çekleri ile ödüllendirilecektir. Öðrencilerimize yönelikdüzenleyeceðimiz Gaziantep?te Sinema, Müze, yemek programýmýz 2018 ? 2019eðitim ? öðretim yýlýmýzýn 2.döneminde düzenlenecektir? dedi. Belediye Baþkanvekili Salih Uygur ise, Nizip Belediyesi olarak eðitim alanýndaki her projeyedestek vermeye hazýr olduklarýný belirterek projeye katýlan bütün öðrencilerebaþarýlar dileyerek öðrencilerle yakýndan ilgilenen öðretmenlerine ve projeyürütücülerine teþekkür etti. Yapýlankonuþmalarýn ardýndan projede yer alarak ödüle layýk görülen öðrencilere hediyeçekleri, en çok kitap okuyan bir öðrenciye tablet, proje yürütücülerine isebirer plaket verildi.