Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak tarafýndan açýklanan KOBÝ Destek paketiyle ilgili bir açýklama da bulundu.Baþkan Ýbrahim Sarý açýklamasýnda; ? 13 bankanýn katýlýmýyla hazýrlanýp, Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak tarafýndan açýklanan kredinin Kobilerin yaþadýklarý ekonomik güçlüklerden kaynaklý sýkýntýlarý aþmalarýnda etkili bir yol olacaðýný belirtti. Ülkelerin kalkýnmýþlýðý ve zenginliði?nin KOBÝ'lerin sürdürülebilirliði ve gücü ile baðlantýlý olduðunu kaydeden Baþkan Sarý, 40 bine yakýn Küçük ve Orta Ölçekli iþletmeye 1.54 faiz oraný ile daðýtýlacak 20 Milyar TL?de önceliðin ihracat ve üretim yapan iþletmelere tanýnmasýnýn Ülkemizin ihracatýnýn neredeyse tamamýnýn imalat sanayi ürünlerinden oluþuyor olmasý bu teþvikin önemini daha da arttýrmakta olduðunu belirtti. KOBÝ'lerin ihtiyacý olan finansmana bu maliyetle ve 6 ay geri ödemesiz olarak ulaþýlmasý, 2019 yýlýnýn genel ekonomik süreci içerisinde ekonomide moral deðerleri yükseltmek adýna pozitif bir baþlangýç olacaðýný ve üyelerimize hayýrlý olmasýný diliyorum. Kobi Destek Paketinin hazýrlanmasýn da emeði geçenlere ve Sayýn Bakanýmýza teþekkürlerimizi sunarýz.? dedi.