Nizip Hüseyin Yalçýn Çapan Anadolu Lisesi tarafýndandüzenlenen törenle kutlanan Demokrasi ve Ýnsan Haklarý Haftasý programýna Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, OkulMüdürleri, öðretmen ve öðrenciler katýldý Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi konferans salonundadüzenlenen ve saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý?nýn okunmasýyla baþlayan programýnaçýlýþýnda konuþan Okul Müdürü, Muzaffer Çoban, insanlýðý ideallerine taþýyacak bir yönetim biçimi olarak ortaya çýkandemokrasinin tabir yerindeyse her gün yeniden fethedilmesi gerekmekte olduðunusöyledi. Demokratik eþitlik, katýlým ve özgürlük ideallerinin çokdaha yüksek bir düzeyde belirlendiðini gördüðünü ifade eden Çoban, þunlarýsöyledi. ??Bu tarihin en son sayfasýnda, 15 Temmuz darbe giriþimikahraman Türk milletinin verdiði mücadele sonrasý kazanýlan demokrasi vezaferine hep beraber þahit olduk. FETÖ tarafýndan yapýlan hain darbe giriþimigüçlü yönetimin liderliðinde egemenliðin ancak kendisinde olacaðýný özümsenmiþTürk milletinin kahramanlýðýyla bertaraf edilmiþtir?? dedi. Yapýlan konuþmalarýn ardýndan oratoryogösterisi ile devam eden program, resim, þiir ve kompozisyon dallarýndaki yarýþmalarda dereceye girenöðrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.