Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI, 3 Aralýk Dünya Engelliler Günü dolayýsýyla bir mesaj yayýnladý. Baþkan SARI mesajýnda:?Engelli insanlarýmýzýn sorunlarý, yalnýzca kendilerinin deðil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kýsacasý tüm insanlarýn ortak sorunudur. Engelli vatandaþlarýmýzýn ekonomi, eðitim, saðlýk ve sosyal alanlarda tüm sorunlarýný çözmek ve onlarý her türlü haklardan yararlandýrmak hepimizin bir insanlýk görevidir. Engellilerin toplumsal hayata aktif olarak katýlýmý, tüm toplum için bir mutluluk kaynaðýdýr. Engellilerin sorunlarýyla ilgili toplumsal duyarlýlýðýn artýrýlmasý amacýyla herkes üzerine düþen görevleri yerine getirmelidir.Engelleri ortadan kaldýrmak, engellilerle ilgili bakýþ açýsýný deðiþtirmek, onlarý toplumda ve hayatýn her alanýnda görmek için engelli olmanýza gerek yok. Bu, bizlerin hem insani görevidir, hem de kurum ve kuruluþlarýmýzýn yerine getirmek zorunda olduklarý bir görevdir. Yapmamýz gereken dünyayý engelli kardeþlerimiz için kolay yaþanýr bir hale getirmek, günlük hayatta karþýlaþtýklarý zorluklarý en aza indirgemek; onlarýn hayata sýký sýký tutunmalarýný, içlerinde yatan yaþama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çýkarmalarýný saðlamaktýr.3 Aralýk Dünya Engelliler Günü dolayýsýyla engellilerimizin sorunlarýna daha bilinçli ve duyarlý yaklaþýlmasýný ve engelli vatandaþlarýmýzýn sorunlarýnýn çözüme kavuþturulmasýný diliyorum. Tüm engelli vatandaþlarýmýzý, eðitimden spora, sanattan ticarete, siyasetten yöneticiliðe kadar, hayatýn her alanýnda mutlu, huzurlu ve güçlü görmek dileðiyle onlarýn bu özel günlerini kutluyor, en içten sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum.? dedi.