Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI, ?Enflasyonla Topyekün Mücadele? programýný desteklediklerini belirterek, ?Kalkýnma hedeflerimizin önündeki en büyük engel yüksek enflasyondur. Seferberlik ruhuyla baþlatýlan güçlü mücadelenin baþarýya ulaþacaðýna inancýmýz tamdýr.? dedi. NTB Yönetim Kurulu Baþkaný SARI, Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak tarafýndan açýklanan enflasyonla mücadele programýna iliþkin deðerlendirmede bulundu. Baþkan SARI, ?Enflasyonu tetikleyen temel ürünlerdeki fiyat indirimleriyle beraber, iç piyasadaki hareketlilik yeniden saðlanacaktýr. Diðer taraftan özel sektörümüzün üretim maliyetlerinin dengelenmesi, finansmana eriþim ve vergi alanýnda yapýlan düzenlemeler, enflasyonla etkin mücadeleyle birlikte iþ dünyamýzýn elini de güçlendirecektir? ifadelerini kullandý. Ekonomi yönetiminin toplumun tüm kesimleriyle istiþare ederek gerçekçi hedefler ortaya koyduðunu belirten Ýbrahim SARI, þunlarý kaydetti: ?Ýþ dünyamýzýn önündeki en büyük engellerin baþýnda fiyat istikrarsýzlýðý bulunuyor. Bu kapsamda enflasyon sepetindeki ürünlere uygulanacak yüzde 10?luk indirimler oldukça önemli. Bununla birlikte firmalarýmýzýn üretim maliyetlerini düþüren ve iþletmelerimize finansmana eriþim kolaylýðý saðlayan uygulamalar da piyasalara moral ve motivasyon aþýlamýþtýr. Ýstiþare kültürü ile iþ dünyamýzýn beklentilerini hayata geçiren Hazine ve Maliye Bakanýmýz Sayýn Berat Albayrak?a ve hükümetimize teþekkürlerimizi sunuyorum. Topyekün mücadele gerektiren enflasyon programýna Nizip?li iþ dünyamýzýn ve üyelerimizin de gerçekleþtirecekleri indirimlerle en yüksek düzeyde katký saðlayacaklarýna yürekten inanýyorum.?