Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI Temmuz AyýÝhracatýný deðerlendirdi; Güneydoðu Anadolu Ýhracatçýlar Birlikleri (GAÝB) tarafýndan açýklananihracat verilerine göre Nizip Ýlçesi, Temmuz ayýnda 11 milyon 276 bin dolarlýkihracat gerçekleþtirdi. 2018 yýlýnýn Ocak-Temmuz döneminde ise 72 milyon 164bin dolarlýk ihracatla Nizip ilçesi ülkemiz ihracatýna katký saðlamaktadýr.Nizip?in ihracat artýþý devam ediyor. Temmuz ayýnda ihracatýný, geçenyýla oranla yüzde 86 arttýran Nizip, en fazla ihracat yapan ilçe olmaya aday.Ýhracat verilerine iliþkin bir deðerlendirme yapan Nizip Ticaret BorsasýYönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI, ihracattaki rekor artýþtan duyduðumemnuniyeti dile getirerek Nizip iþ dünyasýný özverili çalýþmalarýndan dolayýtebrik etti.Nizip 'in Temmuz ayý ihracatýný 2017 yýlýnýn ayný dönemine göre yüzde86 oranýnda arttýrdýðýna dikkat çeken NTB Yönetim Kurulu baþkaný SARI,"Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaþabilmesinin yolu ihracattan geçiyor.Ýhracatýmýz artarken, ithalatýmýzý da kontrol altýna almak zorundayýz. Özelsektörümüzün gayretleri ve Hükümetimizin destekleri cari açýðý azaltacak gücesahibiz.Ülkemiz ve Ýlçemizin ihracatýndaki ivme memnuniyet verici.Hedefimiz bu ivmeyi kaybetmeden yýlý kapatmak. Bunun için yýlmadan çalýþmayadevam edeceðiz. Ýlçemizin ve ülkemizin sesini dünyanýn dört bir yanýndaduyuracaðýz" dedi.Yaz döneminin Nizip ilçesi için ihracat anlamýnda bereketli geçtiðinevurgu yapan Baþkan SARI, " Baþarýlarýmýzý sürdürebilmek için katma deðeryaratmak zorundayýz. Daha yüksek rakamlar için katma deðerli üretim modellerinegeçmeliyiz. Ýlçemizin ve ürünlerimizin tanýtýmýný alým gücü yüksek pazarlardaen doðru þekilde yapmalýyýz. Ýhracatýmýzýn sürekli artarak devam etmesindengurur duyuyoruz. Ýhracatýmýzýn artmasý için büyük gayret sarf edenihracatçýlarýmýzý kutluyoruz" þeklinde konuþtu.