Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve personelleri ile birlikte Nizip çarþý Cami Meydaný'nda düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine katýldý.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamýnda Türk bayraklarý ile donatýlan Nizip Cumhuriyet Meydaný'nda düzenlenen etkinliklere katýlanlar, hain darbe giriþimine sert tepki göstererek þehitleri rahmet, gazileri minnetle andý.Demokrasi nöbetine katýlan vatandaþlara Nizip Ticaret Odasý tarafýndan bin 500 kiþilik tatlý ikramý yapýldý.Demokrasi nöbetinde konuþan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt 15 Temmuz da hain kalkýþmanýn yaþandýðý o gece meydanlara çýkarak göz kýrpmadan þehadet þerbetini içen þehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, gazilerimizi de minnet ve þükranla anýyorum dedi.Bundan tam iki yýl önce milletimizin caný ve kaný pahasýna gösterdiði bu kahramanlýk örneði gelecek kuþaklara býrakacaðýmýz en güzel miras olduðunu belirten NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Baðýmsýzlýða, demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüðüne sahip çýkarak hainleri püskürten Türk milletinin gösterdiði kahramanlýk her türlü övgüye layýktýr. Türk Milletinin þanlý direniþi ile bu hain planý bertaraf etmiþtir. 15 Temmuz hain darbe giriþiminin yaþandýðý gece yine ayný meydanda toplanarak demokrasiye sahip çýktýk. Türkiye 15 Temmuzda demokrasi adýna utanç verici bir kalkýþma giriþimine maruz kalmýþ, milli iradeye zarar verilmek istenmiþti. 15 Temmuz tarih sayfalarýna kara bir leke olarak geçmiþtir. ülkemizin birliðine, dirliðine ve demokrasiye karþý yapýlan bu hain planý protesto etmek, aziz milletimizin birlik ve beraberliðini göstermek adýna iki yýl önce olduðu gibi bugünde Nizip Ticaret Odasý camiasý olarak meydanlardayýz þeklinde konuþtu.