Vergi ve Diðer Bazý Alacaklarýn Yeniden YapýlandýrýlmasýnaÝliþkin 7143 sayýlý Kanun kapsamýnda Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý, NizipVergi Dairesi Müdürlüðü ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile bilgilendirmesemineri düzenlendi.Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda düzenlenenbilgilendirme seminerine Nizip Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik, Gaziantep VergiDairesi Grup Müdürü Gönül Ýlhan Akýn, Nizip Ticaret Odasý Meclis BaþkanýMustafa Doktoroðlu, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bekir Karabacak, SMMMNizip Temsilcisi Necati Kýlýç, Serbest Muhasebeci Mali Müþavirler ve çok sayýdaNTO üyesi katýldý.Gerçekleþen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?7143 sayýlý Kanundan 31Temmuza kadar ihtiyacý olan tüm mükelleflerin maksimum derecede faydalanmasýiçin bu semineri düzenliyoruz.? dedi.Vergi ve Diðer Bazý Alacaklarýn Yeniden Yapýlandýrýlmasýkanunu ile devlet, vatandaþ ve kurum barýþýnýn saðlanacaðýna inandýðýnýbelirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Yapýlan bu kanunidüzenleme ile vergi borcu olan mükellefler için son derece önemli fýrsatlarsunulmaktadýr. Tüm mükelleflerin bu yasadan faydalanmalarýný tavsiye ediyorum.Bu derecede önemli bir toplantýnýn Nizip?te düzenlenmesini saðlayan GaziantepVergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin ve Nizip Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik?eþükranlarýmý sunuyor toplantýya katýlan tüm katýlýmcýlarýmýza teþekkürediyorum.? þeklinde konuþtu.Geçen ay Gelir Ýdaresi Baþkanýný kaybettiklerini belirtenGaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin ?Doðruluk ve dürüstlüktenayrýlmayan, çalýþmaktan baþka hayatýnda hiçbirþey olamayan deðerli üstadýmýzAdnan Ertürk?e Allah?tan rahmet ailesine ve yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyorum.?dedi.Yeni yapýlandýrma yasasý hakkýnda bilgilendirme yapmayageldiklerini belirten Vergi Dairesi Baþkaný Halil tekin sözlerini þu þekildesürdürdü: ? Yapýlandýrma kanunu haricinde ayrýca meslek mensubu üyelerinin vemükelleflerin de sorunlarýný dinlemek için huzurunuzdayýz. Nizip Vergi DairesiMüdürlüðü?müz de ziyaret ettik ve gerekli tüm hazýrlýklarý yapmýþ olduklarýnýgördük. Sizlere en iyi þekilde hizmet vereceklerine inanýyorum. Bu kanunkapsamýna girip de ?ben bu Kanunu duymadým? diyen tek bir vatandaþ kalmayacakþekilde gerekli tüm çalýþmalarý ve tanýtým faaliyetlerini Gaziantep VergiDairesi Baþkanlýðý olarak titizlikle sürdürmekteyiz. Konuyla ilgili tümbaþvurulara vergi daireleri en kýsa sürede yanýt vermektedir. Toplumun herkesimini ilgilendirebilecek nitelikte bir Kanun olan yeni yapýlanma Kanunundanyararlanmak için bir an önce baþvurularýn yapýlmasý ve imkanlar dahilinde peþinödemelerin seçilmesinde yarar bulunmaktadýr.? Ýfadelerini kullandý.Konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Vergi Dairesi Grup MüdürüArif Özefe tarafýndan katýlýmcýlara geniþ bir sunum yapýldý.Yapýlan bilgilendirmenin ardýndan Baþkan Halil Tekin veGrup Müdürü Arif Özefe ile katýlýmcýlar arasýnda soru cevap þeklindeistiþareler yapýlarak seminer tamamlandý.