![]()
Nizip Ticaret Odasý, ilçenin ve ülkenin ekonomisine katký saðlamak ve istihdamý arttýrmak amacýyla 2018 yýlýnda da çeþitli projeler ile birlikte eðitim programlarý düzenlemeye devam ediyor.Bu kapsamda Nizip Ticaret Odasý, Gaziantep ÝÞKUR Ýl Müdürlüðü ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüðü iþbirliði ile Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimlerini sürdürüyor.Küreselleþen dünyada rekabet ortamýna ayak uyduracak cesur ve kararlý giriþimcilerin yetiþmesi gerektiðini belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Bu gerekliliðin farkýnda olan Odamýz giriþimcilik eðitimleri düzenleyerek ilçemizin ve ülkemizin önemli insan kaynaklarýný, uzmanlarýyla ve giriþimcileriyle buluþturmayý sürdürüyoruz dedi.Eðitim çalýþmalarý kapsamda Odamýzda 400 kiþiye daha Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimi verileceðini belirten NTO Baþkaný Mehmet özyurt sözlerine þu þekilde sürdürdü: ülkemizin 2023 hedeflerine emin adamlarla ilerken mevcut giriþimci sayýmýzý birkaç katýna arttýrýlmasý gerekmektedir. Dengeli bir ekonomik kalkýnma ve iþsizliðin önlenmesi için kendi iþini kurmak isteyen kiþilere, iþ fikirlerini iþletme haline getirme yolunda teþvik etmek amacýyla verilen eðitimler sonrasýnda giriþimcilerimiz KOSGEB'in 50 bin lira hibe desteði ve 100 bin lira faizsiz kredi desteðinden yararlanma imkâný bulmaktadýr. Giriþimcilik eðitimlerimize katýlmaya hak kazanan iþsiz ve çalýþmayan giriþimci adaylarýna eðitim süresince günlük 20,00 -TL ücret verilecektir. Derslere % 90 oranýnda devam zorunluluðu bulunmaktadýr. 25'er kiþilik gruplar halinde 4 gün sürecek olan eðitimlere katýlmak isteyen giriþimci adaylarýnýn E-Devlet sistemi üzerinden KOSGEB'e müracaat etmeleri gerekmektedir. Ben bu vesile ile eðitimlere katýlacak kursiyerlere giriþimcilik yolcuðunda baþarýlar diliyorum ifadelerini kullandý.