Mesleki alanda ücretsiz bir þekilde birçok ilde eðitim verenBilim Teknik Koleji Nizip ilçesinde þubesini açarak hizmet vermeye baþladý. Konuyla ilgili konuþan Zehra Nuslan Ýslam, Bilim TeknikKoleji?nin mesleki alanda eðitim veren özel bir okul olduðunu söyledi. Zehra Nuslan konuþmasýnda; ?Bilim Teknik Koleji?nin özel birokul olmasýna raðmen %100 ücretsiz eðitim veren bir okul olduðu için devletöðrenci baþýna tam teþvik veriyor. Mesleki alanda eðitim veren bir okul olduðuiçin öðrenci ikinci yýldan itibaren bölüm seçiyor, bölüm seçtiði için biz kurumolarak öðrencinin sigortasýný yapýyoruz. Bölümlerimiz Elektrik, Elektronik,Metal Gýda ve Endüstriyel Otomasyon?dan oluþuyor. Öðrenci 12. sýnýfa yani sonsýnýfa geldiðinde staj dönemi var, öðrencinin maðdur olmamasý adýna stajyerlerini biz belirliyoruz. Öðrenci bizim belirlediðimiz yerlerde staj yaparkenaylýk asgari ücretin üçte biri kadar maaþ alýyor. Öðrenci mezun olduktan sonradilerse kendi iþyerini açabiliyor, Ýþyeri Açma Belgesi veriliyor. Öðrencidilerse kendi iþyerini açabiliyor ?Ha yok, iþyeri açmak istemiyorum, eðitimedevam etmek istiyorum üniversite okumak istiyorum? dediði takdirde ise kendibölümünü seçerse eðer 40 ila 50 arasýnda bir ek puan veriliyor. Öðrenci bu 40ila 50 arasýnda ki ek puanlý binlerce öðrencinin önüne geçiyor, üniversiteyikazanabilme ihtimali artýyor? dedi.