8 Mart Dünya Kadýnlar Günü düzenlenen etkinliklerle NizipTicaret Borsasý Konferans Salonu?nda kutlandý. Nizip Mesleki Eðitim Merkezi tarafýndan hazýrlanan öðretmenve öðrencilerin yer aldýðý ?8 Mart DünyaKadýnlar Günü? programa Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Emniyet MüdürüMustafa Yaman, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip TicaretBorsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý ve çok sayýda davetlinin katýlýmýyla, saygýduruþu ve Ýstiklal marþý akabinde baþladý. Programýn açýlýþkonuþmasýný yapan Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü Ýlknur Kýlýçparlar; ? 8Mart Dünya Emekçi Kadýnlar günü tüm dünya kadýnlarýnýn kutladýðý uluslar arasýbir gündür. Ýnsan haklarý temelinde kadýnlarýn siyasi ve sosyal bilinciningeliþtirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal baþarýlarýnýn kutlanmasýnaayrýlmaktadýr. Kadýnlarýn hayatta yaptýðý fedakarlýklarý ve çektikleri cefayýanlatmaya kelimeler, kutlamaya da bir gün yetmez. Bizde ilçemizde birfarkýndalýk oluþturalým hayatýmýza deðer katan kadýnlarýmýzý unutmayalým diye,doðaya, hayvana ve insana yapýlan her türlü þiddete Hayýr bilincinden yolaçýkarak bu programý hazýrladýklarýný söyledi. Nizip Alkan Mesleki TeknikAnadolu Lisesi Kýz Öðrencilerinin hazýrlamýþ olduðu Kadýna Þiddete Hayýriçerikli kart gösterisi ile devam eden program öðretmen ve öðrencilertarafýndan hazýrlanýp oynanan ??Çilemin Gözyaþlarý?? adlý tiyatro gösterisi ileson buldu. Program sonunda konuþanÝlçe Kaymakamý Kemal Þahin, þunlarý söyledi.? Son günlerde tüm dünyada olduðu gibi ülkemizde de kadýnlarýmýzýn, çeþitliolumsuzluklarla karþý karþýya kalmasý bizleri derinden üzmektedir.Özellikle dekadýna yönelik þiddetin sýkça konuþulduðu þu günlerde 8 Mart bizler için dahada fazla önem kazanmýþtýr.Kadýnlara uygulanan her türlü þiddetinönlenmesi,ayrýmcýlýðýn sona erdirilmesi,kadýnlarýn maruz kaldýðý ekonomikhaksýzlýklarýn giderilmesi,çalýþma koþullarýnýn düzeltilmesi hepimizintemennisidir.Bu duygu ve düþüncelerle Kadýna þiddetin anlatýldýðý bu program vetiyatro oyununun hazýrlamasýnda büyük fedakarlýklar gösteren öðretmen veöðrencilerimize teþekkürlerimi sunar tüm kadýnlarýmýzýn 8 Mart Dünya KadýnlarGünü?nü en içten dileklerimle kutlarým? dedi.