Nizip ilçesine gelen MatematikMüzesi TIR'ýnda Suriyeli çocuklara sanal ve arttýrýlmýþ gerçeklilikle matematikanlatýldý.Ýçerisinde 35 özel matematikformül istasyonu ile sanal gerçeklik (VR) ve artýrýlmýþ gerçeklik (AR) deneyimisunan dijital fotoðraflara üç boyutlu efekt yerleþtirme teknikleriylematematiðin anlatýldýðý Matematik Müzesi TIR'ý, Nizip ilçesindeki konteynerkentte geldi. Matematik Müzesi TIR'ýna yoðun ilgi gösteren Suriyeli öðrencilerburada matematik ile ilgili anlatýmlarý izledi. Farklý etkinliklerindeyapýldýðý kent içerisinde dev ekranda çizgi film izletildi. Bu arada yapýlanetkinliði yerinde görmek ve Suriyelilerle bir araya gelmek isteyen Yunus EmreEnstitüsü Baþkaný Þeref Ateþ, Kudüs Üniversitesi Halk Saðlýðý Dekaný MotasemHamdan ve akademisyenlerinde bulunduðu heyet de konteynere geldi. KaymakamKemal Þahin ve kamp idarecileri karþýlanan heyettekiler, Suriyelilere verilenhizmetlerle ilgili bilgi alarak çocuklarýn eðitim gördükleri okullarý gezdi.Yunus Emre Enstitüsü Baþkaný Þeref Ateþ, Matematik TIR'ýný yurt dýþýnagötürmeden önce Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli çocuklarlabuluþturduklarýný söyledi. Baþlatýlan çalýþmanýn öðrencilere bilimi sevdirmekve analitik düþünmelerini saðlamak amaçlý olduðunu ifade eden Ateþ, Matematikmüzesi týrý þuana kadar farký noktalarda oluþturan alanlarda 10 bin öðrenciyeulaþmýþ oldu. Burada öðrencilerimiz matematiði keþfederek ve dokunaraköðreniyorlar ve böylelikle yeni bir tecrübe ediniyorlar burada damisafirlerimizin çocuklarý da bu çalýþamadan faydalanacaklardýr. Suriyeliçocuklarla buluþturma sebebimiz ise ülkelerindeki olaylarýn kendilerindebýraktýklarý izleri silmek ve bilimi rehber edinerek üretebileceklerinigöstermektir dedi. Kudüs Üniversitesi Halk Saðlýðý Dekaný Motasem Hamdan iseçalýþmalardan dolayý Türk halkýna ve devletine teþekkür ederek, MatematikMüzesi TIR'ý uygulamasý bilim öðretimi için çok güzel ve verimli bir uygulama.Bizler de Filistin'de ayný uygulama yapýyor ve çok yararýný görüyoruz. Umarýmbu proje buradaki genç ve çocuklara eðitimlerine katký sunara ve baþarýlýolmalarýný saðlar. Ben bu nedenle bu projede katkýsý olan herkese teþekkürediyorum þeklinde konuþtu.