Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý 2017 Yýlý Proje Teklif Çaðrýsýbilgilendirme toplantýsý Nizip Ticaret Odasý meclis toplantý salonundadüzenlendi.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý mali destekprogramlarý firmalarýmýzýn rekabet gücünü artýrýlmasý ve sürdürülebilirkalkýnmasýna katký saðlayacaðýna inanýyorum.? dedi. Yayýmlanan teklif çaðrýsýnýn ülkemize ve bölgemize veNizip?e hayýrlý olmasýný dileyen NTO Baþkaný Özyurt, ? Bu derecede önemli birtoplantýnýn Nizip?te düzenlenmesi ve bizzat toplantýya katýlarak firmalarýmýzabilgi verecek olan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Genel Sekreteri Sayýn Dr. BurhanAkyýlmaz ve ekibine þahsým ve Nizip Ticaret Odasý adýna teþekkürlerimisunarým.? þeklinde konuþtu.Toplantýya ev sahipliði yaptýklarýndan dolayý Nizip TicaretOdasý üyeleri ve yöneticilerine teþekkür eden Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý GenelSekreteri Dr. Burhan Akyýlmaz, ?Bundan sonraki süreçlerde de bu salonda önemliprojelerimizi tanýtýp Nizip?in yerel kalkýnmasýna hep birlikte katký saðlayacakçalýþmalara imza atacaðýmýza inanýyorum.? dedi.Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý kurulduðu günden itibaren bölgekalkýnma planýnda belirtilen dört geliþme ekseni üzerinde birçok çalýþmayaptýðýný ifade eden ÝKA Genel Sekreteri Akyýlmaz sözlerini þu þekildesürdürdü: ?Bu dört geliþme ekseni doðrultusunda inþa ettiðimiz 5 mali destekprogramýný sizlere tanýtmak amacýyla bugün buradayýz. Bu mali destekprogramlarýnýn tamamýnýn ülkemize bölgemize hayýrlý olmasýný diliyor vesizlerden kaliteli, nitelikli, modern, uygulanabilir ve sürdürülebilir projelerbeklediðimizi özellikle belirtmek istiyorum. Yenilikçi Ýþletmeler Mali DestekProgramý kapsamýnda 6 milyon TL, Sanayide Enerji Verimliliðinin ArtýrýlmasýMali Destek Programý kapsamýnda 3 milyon TL, Kültür-Turizm Altyapýsý MaliDestek Programý kapsamýnda 10 milyon TL, Kent Kültürü ve Kentlilik BilincininGeliþtirilmesi Mali Destek Programý kapsamýnda 10 milyon TL, Organik Tarým MaliDestek Programý kapsamýnda 2 milyon TL olmak üzere TRC1 Bölgesi?ne toplamda 31milyon TL destek saðlanacaktýr. Mali Destek Programlarýna baþvurular 8 Ocak?tabaþlanýlmýþ olup son baþvuru tarihi 12 Mart 2018?de sona erecektir. ÝKAkurulduðu tarihten bu yana en yüksek bütçeli desteðe çýkmýþtýr. ÝpekyoluKalkýnma Ajansý olarak bugüne kadar yenilikçi, yaratýcý ve giriþimci birçokprojeyi destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceðiz.? ifadelerinikullandý.Sorularýn cevaplanmasý ile son bulan toplantýya, NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Mahmut Polat, AbdulkadirAkkuþ, NTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karabacak, NTO Meclis ÜyeleriMustafa Polat, Fatih Öztürkmen, kurum amirleri, Nizip Ticaret Odasý üyeleri veçok sayýda firma temsilcileri de katýldý.