Nizip Kaymakamý Kemal Þahin Nizip Ticaret Odasý YönetimKurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu ve NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri?ni ziyaret etti. Yapýlan ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ?Nizip Kaymakamý KemalÞahin?e yapmýþ olduðu iade-i ziyaretinden dolayý teþekkür ediyorum.? dedi. Nizip?in ihracatý, üretimi ve istihdamýnýn arttýrýlmasý içinçalýþtýklarýný belirten NTO Baþkaný Özyurt þunlarý ifade etti: ? Ýnþallahbundan önce olduðu gibi bundan sonrada sayýn kaymakamýmýzýn görüþ ve önerileridoðrultusunda þehrimizi her türlü konuda bir adým daha ileriye taþýmak içiniþbirliði içerisinde çalýþacaðýz. Odamýzýn 1400 faal üyesi bulunmakta olupilçemiz 350-400 milyon dolar civarýnda ihracat yapmaktadýr. Eðer ilçemiz ilolsaydý Türkiye sýralamasýnda 81 il arasýnda ilk 35?in içerisinde olacaktý. Bundan dolayý Nizip?te bir Gümrük Müdürlüðü kurulmasý ve yanýnda gümrükmüþavirliklerinin oluþturulmasý, ihracat yapmak isteyen ve yapamayanfirmalarýmýz için de bir teþvik oluþturulmasý için güçlü bir þekilde kamuoyuoluþturmalýyýz. 2023 yýlý hedeflerimiz arasýnda Nizip en az 750 milyon dolarihracat yaparak üretim ve istihdama katký saðlamayý planlamaktayýz. Bu konudaOdamýz üyelerinin ihracat yapmalarý için sýk sýk yurtdýþý iþ gezileridüzenleyerek ikili iþ görüþmeleri, fuar ve fabrika ziyaretleri yaptýrmaktadýr.Þuan 100-110 firmamýz ihracat yapmaktadýr, bu sayýyý daha üst seviyeleretaþýmanýn çabasý içerisindeyiz. Nizip Ticaret Odasý olarak sadece Nizip?inticaret hayatý ile deðil, sosyal ve kültürel olarak da geliþmesi için elimiziher türlü taþýn altýna çekinmeden koyacaðýmýzý belirtmek isterim. SayýnKaymakamýmýz ile þehrimiz ve ülkemizin huzuru refahý ve ekonomik olarakkalkýnmasý açýsýndan güzel bir çalýþma dönemi geçiririz.? dedi. Nizip?i beklediðinden daha çok iyi gördüðünü ifade eden Nizip Kaymakamý KemalÞahin sözlerini þu þekilde sürdürdü: ? Nizip?i hem ticareti, hem sanayisi, hemde insaný bakýmýnda son derece iyi bir durumda gördüm. Tabi ki bunlar Nizip?insanayici ve iþadamlarýnýn özverili çalýþmalarý sonucu ortaya çýkan güzelgeliþmelerdir. Ýnþallah hep beraber daha iyi iþlere imza atabilirsek benimaçýmdan daha da memnuniyet verici olacaktýr. Organize sanayi bölgemizde üçfabrikamýzý ziyaret ettim. Ýnþallah fýrsat buldukça diðer sanayicilerimize deziyaret edeceðim. Ýlçemizde bulunan kamu kurumlarý ve sivil toplum kuruluþlarýyapacaðýmýz çalýþmalar ve faaliyetler bizim için çok önemli. Temennimiz o ki budiyaloglar Nizip?e önemli hizmetler olarak geri dönecek. Bizler iþadamlarýmýzýnher zaman yanýnýzdayýz üzerimize ne görev düþerse sizlere her zaman destekvermeye hazýrýz.? þeklinde konuþtu. Yapýlan ziyarete Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu BaþkanYardýmcýlarý Mahmut Polat, Abdulkadir Akkuþ, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kuruluve Meclis Üyeleri de katýldý.