Gaziantep?in Nizip ilçesinde fýstýk komisyonculuðu yapanbaba ve oðlun çok sayýda kiþiden topladýðý parayla kayýplara karýþtýðý iddiaedildi. Alýnan bilgilere göre, Nizip Fýstýk Hali?nde uzun yýllarkomisyonculuk yaptýðý öðrenilen Muhsin Y. ve oðlu Necip Y.?nin Antep fýstýðýhasadý döneminde fýstýk hali esnafý, fýstýk üreticisi, fýstýk halinde çay ocaðýiþleten esnaf, hamal ve çok sayýda kiþiden yaklaþýk 500 milyon para alarakortadan kaybolduðu iddia edildi. Durumu fark eden çok sayýda alacaklý dolandýrýcýlýk yapanbaba Muhsin Y. ve oðlu Necip Y.?nin yakalanmasý için Nizip Ýlçe EmniyetMüdürlüðü?ne müracaata bulundular. Çok sayýda þikayet dilekçesinin alýndýðýnýbelirten yetkililer þüphelilerin yakalanmasý için çalýþma baþlattýðýnýbelirttiler. Maðdur durumda olan çay ocaðý iþletmecisi Mehmet Kýlýç,kendilerini dolandýrýlan kiþilerin daha önceden tüm esnafa güven saðladýðýný veböyle olunca elindeki tüm parayý dolandýrýcýlýk yapan baba ve oðula kaptýrdýðýnýsöyleyerek sözlerine þöyle devam etti. Biz bu insanlara çok güvendik neden böyle bir þeyyaptýklarýna halen inanamýyoruz bu kadar para nereye gider onu da bilmiþdeðiliz çok insan maðdur durumda herkesi dolandýrmýþlar bunlar haldeki hamaldandahi para almýþlar bende köyde bir tarlam vardý paramýn deðerlenmesi içintarlamý satarak bu insanlara verdim ama þimdi ne tarla kaldý ne de para adamlarzaten ortada yok hiçbir haber alamýyoruz çok kötü durumdayýz bu insanlarýn enkýsa zamanda yakalanmasýný diliyoruz dedi. Fýstýk hali esnaflarýndan Saadin Akyüz ise, bu insanlar bizeçok zarar verdi ben ailemle birlikte ne kadar paramýz varsa bunlara teslimettik hiç aklýmýza gelmezdi böyle yapacaklarý bunlarýn böyle yapmasý sadeceparama mal olmadý yuvama kadar zarar verdi çocuklara okul kýyafeti alacak bilepara kalmadý çok zor durumdayýz bunun için yetkililerden yardým istiyorum dedi.