Tarým Satýþ Kooperatifleri Birliði?ne baðlý 14 KooperatifinBirlik Baþkanlarý ve Yardýmcýlarý ile Polat Makine temsilcilerinden oluþan birgurup heyet Nizip Ticaret Odasý?ný ziyaret etti. Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt,Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu ile NTO yönetim kurulu üyelerininkarþýladýðý heyet Nizip Ticaret Odasý meclis toplantý salonunda fikiralýþveriþinde bulundular. Düzenlenen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Ýlçenin tarým ve tarýmadayalý sanayisi ile önemli bir merkez olduðunu ve bölge için önemli deðerlerdenolan zeytin ve zeytinyaðý sektörünün geliþmesi ve bilinirliðinin artmasý adýnaçalýþmalar yürüttüklerini söyledi. Bugüne kadar "Nizip Zeytinyaðý"nýn coðrafiiþaretinin alýnmasý, ortak akýl toplantýlarý, sektör analizi araþtýrmasý, tadýmeðitimleri, operatörlük kursu düzenlenmiþ olup, NAZDER (Nizip Antepfýstýðý VeZeytin Üreticileri Birliði Derneði)'in kuruluþuna da destek saðlandýðýný ifadeeden Özyurt, sözlerine þöyle devam etti. 2014 yýlýnda Nizip Zeytinyaðý Sektör Analizi Raporu 'muzdaZeytin ve Zeytinyaðýnýn swot analizi yapýlmýþ ve "organik tarýmaelveriþli, uygun alanlarýn mevcudiyeti" fýrsat olarak deðerlendirilmiþtir.Nizip Ticaret Odasý olarak bu fýrsatý ilçemiz adýna güçlü yöneçekebilmek amacýyla T.C.Kalkýnma Bakanlýðý GAP Bölge Kalkýnma ÝdaresiBaþkanlýðý koordinasyonunda, Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Destekleri kapsamýnda ?EnDogalýndan Nýzýp Organýk Zeytýný Projesý? yürütülmüþtür.Organik tarým deðer zincirinin geliþtirilmesi, organik tarým sektöründeilgili aktörler arasýnda sürdürülebilir nitelikte bölgesel ve ulusaliþbirliklerinin güçlendirilmesi saðlanmýþtýr. Projemiz kapsamýnda Exponatura 2015, 7.Doðal, Organik,Saðlýklý ve Bitkisel Ürünler Fuarý ?nda ve OLIVTECH Ýzmir 2016 (6. Zeytin,Zeytinyaðý ve Teknolojileri Fuarý)?nda stand alarak ortaklarýmýz veüreticilerimizle birlikte katýlým saðlanmýþtýr. Konuþmalarýn ardýndan Nizip Ýlçe Gýda Tarým ve HayvancýlýkMüdürlüðü Ziraat Mühendisi Ahmet Yýlmaz tarafýndan katýlýmcýlara Nizip?tekizeytin hakkýnda bir sunum yapýldý. Programýn sonunda Nizip Ticaret Odasý Disiplin KuruluBaþkaný Bekir Karabacak ve Murat Gümüþ?ün zeytinyaðý fabrikalarýna gidilerekziyarette bulunuldu. Ziyaret Zeugma Antik kenti gezisinin akabininde misafirleronuruna verilen akþam yemeðinin ardýndan son buldu.