TOBB Ticaret ve Sanayi Odalarý, Ticaret Odalarý, Sanayi Odalarý,Ticaret Borsalarý ve Deniz Ticaret Odalarý Konseyleri Müþterek Toplantýsý,Ekonomi Bakaný Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci, TOBBYönetim Kurulu üyeleri ile Konsey Baþkanlarý ve üyelerinin katýlýmýyla, TOBBBaþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu?nun evsahipliðinde gerçekleþtirildi. Düzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý?ný temsilen Nizip TicaretOdasý Yönetim Kurulu Baþkaný ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Ticaret OdalarýKonsey Üyesi Mehmet Özyurt da katýldý. Toplantýnýn açýlýþýnda konuþan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu,konseylerin, Türkiye?deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik ve tarým-hayvancýlýksektörlerini temsil ettiðini, 81 ilde ekonominin kýlcal damarlarýný oluþturduklarýný,böylece olumlu veya olumsuz her iktisadi geliþmeyi anýnda gördüklerini söyledi.Konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrübenin, ekonomi yönetimi açýsýndanfýrsat olduðuna dikkat çeken Hisarcýklýoðlu, ?Bu salonda gördüðünüz ortam kamuidaresinde hýzlý ve etkili kararlarýn alýnabilmesi için, büyük bir imkândýr.Ýþte burada, bunu bilen ve bizzat yaþamýþ olan, bu camiadan çýkmýþ ve þimdireel sektörden sorumlu makamlara gelmiþ, kýymetli devlet adamlarýmýz bulunuyor.Toplantýmýzý onurlandýran iki deðerli bakanýmýza, Ekonomi Bakanýmýz Sayýn NihatZeybekci?ye ve Gümrük-Ticaret Bakanýmýz Sayýn Bülent Tüfenkci?ye, camiam adýnateþekkür ediyorum. Her iki Bakanýmýz da saðolsunlar. Özel sektör olarakkendilerinden hep destek gördük. Kapýlarýný hep açýk gördük. Sýkýntýlarýmýzý,problemlerimizi rahatlýkla ilettik, birlikte çözüm aradýk? dedi.-Gümrük ve Ticaret BakanýTüfenkciGümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci de Cumhurbaþkaný Recep TayyipErdoðan liderliðinde baþlatýlan istihdam seferberliði kapsamýnda bugüne kadar 1milyon 488 binin üzerinde istihdam saðlandýðýný ifade etti.Gizlice devlete sýzan FETÖ üyelerinin iþ dünyasýný da "boþbýrakmadýðýna" iþaret eden Tüfenkci, "Bunlarý kamuda yuvalandýklarýyapýlardan söküp atýyoruz. Bundan sonraki sýzma teþebbüslerine karþý da uyanýkolmamýz gerekiyor. Odalar ve borsalar camiasýnýn bu konuda gösterdiðihassasiyet için teþekkür ediyorum." diye konuþtu.Tüfenkci, oda ve borsa seçimlerinin yaklaþtýðýna dikkati çekerek,seçimlerin adil rekabet þartlarý altýnda, demokratik bir ortamda ve þeffafþekilde gerçekleþmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.Bu amaçla gerekli tedbirleri aldýklarýný dile getiren Tüfenkci,"Mevcut yönetimlerin ve yeni adaylarýn, ekiplerin ve projelerin adilrekabet ortamýnda kardeþçe yarýþacaðý ve sonuçlarý itibarýyla ülkemiz içinhayýrlara vesile olacak bir seçim dönemi diliyorum." deðerlendirmesindebulundu.-Ekonomi Bakaný ZeybekciEkonomi Bakaný Nihat Zeybekci ise Bakanlýk bürokratlarýnýn teþvik vedestekler konusunda bilgilendirmek üzere bazý illerde þirketleri ziyaretettiklerini bildirerek, kaðýdýn üzerinde gördükleri tüm unsurlarý yerinde görmefýrsatý yakaladýklarýný anlattý.Bürokratlarýn bu hafta Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraþ, Þanlýurfa veAdýyaman´da 250 firmayý ziyaret edeceklerini bildiren Zeybekci, bunlarýnkendileri için "beslenme" toplantýlarý olduðunu dile getirdi.