Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü Ýlknur Kýlýçparlar,Mesleki Eðitim Merkezinin önemli kuruluþ olduðunu belirterek, kapýlarýnýn herzaman öðrencilere ve kurumdan eðitim almak isteyen herkese açýk olduðunusöyledi. Öðrenci kayýtlarýnýn 1 Temmuz itibariyle baþlayacaðýný ifadeeden Kýlýçparlar, þunlarý söyledi. Kurumumuza kayýtlý olan öðrencilerimiz sosyal güvenlikþemsiye altýna alýnmakta olup iþ kazasý, meslek hastalýðý ve hastalýk sigortaprimleri her ay 30 gün üzerinde devlet tarafýndan ödenmektedir.Kayýtlý heröðrencimiz çalýþtýðý iþyerinde iþveren tarafýndan devlet katkýsýyladesteklenerek askeri ücretin 3/2?sinden az olmamak kaydýyla ücret almaktadýrlardedi.Kýlýçparlar,Öðrencilerimiz 4 yýlýn sonunda Mesleki Eðitim Merkezindenmezun olduklarýnda kalfalýk, ustalýk, iþ yeri açma belgesi ve uluslar arasýdüzeyde geçerliliði olan belgeye sahip olacaklardýr ayrýca mezun olan heröðrenci kendi iþ yerini açmak istediðinde KOSGEB?ten 50 bin karþýlýksýz krediayrýca 10 yýl sonra geri ödemeye 100 bin lira sýfýr faizli devlet kredisikullanabileceðini söyledi.Kýlýçparlar,Nizip Mesleki Eðitim Merkezi?ne kayýtolmak isteyen tüm öðrencileri beklediklerini ifade etti.