Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt "19 Mayýs Ataturk'u Anma Genclik ve Spor Bayramýnýn" 98. yýldonumu dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.
Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un baþlattýðý hareket Turk Milleti'nin tarihinde onemli bir donum noktasý oluþturduðunu belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt 19 Mayýs 1919 gunu Turkiye Cumhuriyetinin temelleri atýlmýþtýr. dedi.
Ataturk un, Samsun a ayak bastýðý tarih olan 19 Mayýsý, Milli Mucadele sýralarýnda Turk milletini ileri taþýyacak olanlarýn genc fikirler olduðunu gorduðunu belirten NTO Baþkaný Ozyurt mesajýnda þu ifadelere yer verdi: Genclik kavramý Ataturk icin ayrý bir onem taþýmaktaydý. Ulu onder Gazi Mustafa Kemal Ataturk un Genc fikirli demek, doðruyu goren ve anlayan gercek fikirli demektir. sozuyle de ifade ettiði gibi Cumhuriyetimizi ve istiklalimizi koruyup kollayacak, zamanlarýný, enerjilerini, potansiyellerini bu yolda kullanacak ve bu ulkeyi dunyanýn en geliþmiþ ulkeleri arasýna taþýyacak olan gencleri yetiþtirmek zorundayýz. Ayrýca Cumhuriyetin yýlmaz bekcisi olan genclerimizin sorumluluklarýnýn bilinciyle hareket ederek, caðdaþ deðerlerden asla odun vermeyeceðine de inancýmýz sonsuzdur. Bu duygu ve duþunceler ile baþta Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaþlarý olmak uzere, geleceðimiz icin hayatlarýný feda eden butun þehitlerimizi bir kez daha rahmet ve þukranla anýyor, tum vatandaþlarýmýzýn ve uyelerimizin 19 Mayýs Ataturk'u Anma Genclik ve Spor Bayramýný kutluyorum. þeklinde konuþtu.
![]()