KOSGEB kredilerinde yaþanan sorunlar ile ilgili istiþare toplantýsý KOSGEB Baþkanlýk Muþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Muduru Sadýk Gozek, Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt un katýlýmýyla Nizip Ticaret Odasý nda (NTO) duzenlendi.
Ulkemizin bircok konuda kurtuluþ savaþýna benzer savaþlar verdiðini belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Ulkemizin cevresinde yaþanan olaylar, dunyanýn yeniden dizayn edilmeye calýþýlmasý, ulkenin icerisindeki ekonomik riskler, dýþ baskýlar ve bunlara benzer olaylardan dolayý son zamanlar da devletimiz, esnafýn ve sanayicisinin onunu acmak icin bircok tedbirler almaktadýr. dedi.
Devletimizin almýþ olduðu tedbirlerden bir tanesinin de KOSGEB in dokuz bankayla anlaþarak esnafýmýza kredi vermeye baþlamasý olduðunu ifade eden NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu: Esnafýmýza kredi verilmesi konusunda bankalarýmýzdan taleplerimiz oldu fakat gorduðumuz kadarýyla bankacý arkadaþlarýmýz bu konuya cok sýcak bakmaktadýrlar. Her ne kadar Nizip in ekonomisi, ulkemizin ve ilimizin ekonomisine oranla daha hýzlý buyuse de bugunku ekonomik kurtuluþ savaþýnýn icerisinde hepimizin insani bir gorevi olmalýdýr. Bu konuya el uzatarak destek vermemiz gerekmektedir. Nizip genelinde 263 esnafýmýz KOSGEB den destek almaya hak kazanmýþtýr. Bu sayýnýn cok az ve yetersiz olduðunu goruyoruz. Esnaf oda baþkanlarýmýz ve bizim bu konuda tanýtým ve reklam calýþmasý yaparak KOSGEB vasýtasýyla kredi alan iþletme sayýsýný iki uc katýna cýkarmamýz gerekmektedir. Bunun dýþýnda da bankacý arkadaþlardan ricamýz bankanýn haklarýný saklý tutarak uyelerimize kendi eþine dostuna kredi verir gibi davranarak ilcemiz ulkemiz ve toplumun huzuru icin yardýmcý olmalarý gerektiðini duþunuyoruz. Bunu yapabilirsek devletimizin yapmaya calýþtýðý amacý yerine getirmiþ hem de daha fazla esnafýmýza kredi kazandýrmýþ oluruz. Dolayýsýyla bankalarýmýzýn bu konuda en iyisini yapacaðýna inancýmýz sonsuzdur. Bugun ilcemize kadar teþrif ederek bizleri bilgilendiren KOSGEB Baþkanlýk Muþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Muduru Sadýk Gozek ve sizlere Odamýz ve þahsým adýna teþekkur ediyorum. þeklinde konuþtu.
KOSGEB Baþkanlýk Muþaviri Serhan Eker ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Muduru Sadýk Gozek ise iþletmelerin KOSGEB kredisi kullanýrken karþýlaþtýðý sorunlar ve cozum onerileri ile ilgili katýlýmcýlara onemli bilgiler verdi.
Duzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþlan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yonetim Kurulu Uyesi Mehmet Ali Karabacak, Nizip te faaliyet gosteren Banka Mudurleri ve Nizip Esnaf Oda Baþkanlarý ve KOSGEB Nizip Temsilcisi Mustafa Aydýn da katýldý.
![]()