KOSGEB kredilerinde yaþanan sorunlar ile ilgili istiþare toplantýsý KOSGEB Baþkanlýk Müþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Sadýk Gözek, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt?un katýlýmýyla Nizip Ticaret Odasý?nda (NTO) düzenlendi. Ülkemizin birçok konuda kurtuluþ savaþýna benzer savaþlar verdiðini belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Ülkemizin çevresinde yaþanan olaylar, dünyanýn yeniden dizayn edilmeye çalýþýlmasý, ülkenin içerisindeki ekonomik riskler, dýþ baskýlar ve bunlara benzer olaylardan dolayý son zamanlar da devletimiz, esnafýn ve sanayicisinin önünü açmak için birçok tedbirler almaktadýr.? dedi. Devletimizin almýþ olduðu tedbirlerden bir tanesinin de KOSGEB?in dokuz bankayla anlaþarak esnafýmýza kredi vermeye baþlamasý olduðunu ifade eden NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Esnafýmýza kredi verilmesi konusunda bankalarýmýzdan taleplerimiz oldu fakat gördüðümüz kadarýyla bankacý arkadaþlarýmýz bu konuya çok sýcak bakmaktadýrlar. Her ne kadar Nizip?in ekonomisi, ülkemizin ve ilimizin ekonomisine oranla daha hýzlý büyüse de bugünkü ekonomik kurtuluþ savaþýnýn içerisinde hepimizin insani bir görevi olmalýdýr. Bu konuya el uzatarak destek vermemiz gerekmektedir. Nizip genelinde 263 esnafýmýz KOSGEB?den destek almaya hak kazanmýþtýr. Bu sayýnýn çok az ve yetersiz olduðunu görüyoruz. Esnaf oda baþkanlarýmýz ve bizim bu konuda tanýtým ve reklam çalýþmasý yaparak KOSGEB vasýtasýyla kredi alan iþletme sayýsýný iki üç katýna çýkarmamýz gerekmektedir. Bunun dýþýnda da bankacý arkadaþlardan ricamýz bankanýn haklarýný saklý tutarak üyelerimize kendi eþine dostuna kredi verir gibi davranarak ilçemiz ülkemiz ve toplumun huzuru için yardýmcý olmalarý gerektiðini düþünüyoruz. Bunu yapabilirsek devletimizin yapmaya çalýþtýðý amacý yerine getirmiþ hem de daha fazla esnafýmýza kredi kazandýrmýþ oluruz. Dolayýsýyla bankalarýmýzýn bu konuda en iyisini yapacaðýna inancýmýz sonsuzdur. Bugün ilçemize kadar teþrif ederek bizleri bilgilendiren KOSGEB Baþkanlýk Müþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Sadýk Gözek ve sizlere Odamýz ve þahsým adýna teþekkür ediyorum.? þeklinde konuþtu. KOSGEB Baþkanlýk Müþaviri Serhan Eker ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Sadýk Gözek ise iþletmelerin KOSGEB kredisi kullanýrken karþýlaþtýðý sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili katýlýmcýlara önemli bilgiler verdi. Düzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþlan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karabacak, Nizip?te faaliyet gösteren Banka Müdürleri ve Nizip Esnaf Oda Baþkanlarý ve KOSGEB Nizip Temsilcisi Mustafa Aydýn da katýldý.