KOSGEB kredilerinde yaþanan sorunlar ile ilgili istiþaretoplantýsý KOSGEB Baþkanlýk Müþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep HizmetMerkezi Müdürü Sadýk Gözek, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt?un katýlýmýyla Nizip Ticaret Odasý?nda (NTO) düzenlendi. Ülkemizin birçokkonuda kurtuluþ savaþýna benzer savaþlar verdiðini belirten Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Ülkemizin çevresinde yaþanan olaylar,dünyanýn yeniden dizayn edilmeye çalýþýlmasý, ülkenin içerisindeki ekonomikriskler, dýþ baskýlar ve bunlara benzer olaylardan dolayý son zamanlar dadevletimiz, esnafýn ve sanayicisinin önünü açmak için birçok tedbirleralmaktadýr.? dedi. Devletimizinalmýþ olduðu tedbirlerden bir tanesinin de KOSGEB?in dokuz bankayla anlaþarakesnafýmýza kredi vermeye baþlamasý olduðunu ifade eden NTO Baþkaný Özyurtsözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Esnafýmýza kredi verilmesi konusundabankalarýmýzdan taleplerimiz oldu fakat gördüðümüz kadarýyla bankacýarkadaþlarýmýz bu konuya çok sýcak bakmaktadýrlar. Her ne kadar Nizip?inekonomisi, ülkemizin ve ilimizin ekonomisine oranla daha hýzlý büyüse debugünkü ekonomik kurtuluþ savaþýnýn içerisinde hepimizin insani bir göreviolmalýdýr. Bu konuya el uzatarak destek vermemiz gerekmektedir. Nizip genelinde263 esnafýmýz KOSGEB?den destek almaya hak kazanmýþtýr. Bu sayýnýn çok az veyetersiz olduðunu görüyoruz. Esnaf oda baþkanlarýmýz ve bizim bu konuda tanýtýmve reklam çalýþmasý yaparak KOSGEB vasýtasýyla kredi alan iþletme sayýsýný ikiüç katýna çýkarmamýz gerekmektedir. Bunun dýþýnda da bankacý arkadaþlardanricamýz bankanýn haklarýný saklý tutarak üyelerimize kendi eþine dostuna krediverir gibi davranarak ilçemiz ülkemiz ve toplumun huzuru için yardýmcý olmalarýgerektiðini düþünüyoruz. Bunu yapabilirsek devletimizin yapmaya çalýþtýðý amacýyerine getirmiþ hem de daha fazla esnafýmýza kredi kazandýrmýþ oluruz.Dolayýsýyla bankalarýmýzýn bu konuda en iyisini yapacaðýna inancýmýz sonsuzdur.Bugün ilçemize kadar teþrif ederek bizleri bilgilendiren KOSGEB BaþkanlýkMüþaviri Serhan Eker, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Sadýk Gözek vesizlere Odamýz ve þahsým adýna teþekkür ediyorum.? þeklinde konuþtu. KOSGEB BaþkanlýkMüþaviri Serhan Eker ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Sadýk Gözek iseiþletmelerin KOSGEB kredisi kullanýrken karþýlaþtýðý sorunlar ve çözümönerileri ile ilgili katýlýmcýlara önemli bilgiler verdi. Düzenlenentoplantýya Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþlan Yardýmcýsý Mahmut Polat,NTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karabacak, Nizip?te faaliyet gösteren BankaMüdürleri ve Nizip Esnaf Oda Baþkanlarý ve KOSGEB Nizip Temsilcisi MustafaAydýn da katýldý.