Gumruk ve Ticaret Bakanlýðý Gaziantep Ticaret Ýl Muduru Bilal Yazýcý Nizip Ticaret Odasý ný ziyaret etti.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, yonetim kurulu ve meclis uyeleri tarafýndan karþýlanan Ticaret Ýl Muduru Bilal Yazýcý NTO yoneticileri ile bilgi alýþveriþinde bulundu.
1 Aðustos 2017 tarihinden itibaren yururluðe girecek olan kanun ile Supermarketlerin Yoresel ve Sanat Urunlerini Raflarýnda bulundurmasýnýn zorunlu olacaðýný belirten Ticaret Ýl Muduru Bilal Yazýcý, Bu Kanun kapsamýnda Nizip Ticaret Odasý nýn desteði ile Nizip in yoresel urunlerinin de Supermarket raflarýnda gormek istiyoruz. dedi.
Gaziantep Ticaret Ýl Mudurluðu nun vermiþ olduðunu hizmetlere de deðinen Bilal yazýcý sozlerini þu þekilde surdurdu: Yururluðe girecek olan kanun kapsamýnda supermarketler en az yuzde 1 ini bu yoresel urunlere ayýrmak zorunda kalacak. Koymadýklarý takdirde denetim mekanizmasý devreye girecek ve idari para cezasý kesilecektir. Kanunun ikinci konusu ise unutulmaya yuz tutmuþ deðerli olan sanatsal ve kulturel urunlere alýþveriþ merkezlerinin icerisinde en az binde 3 u kadar yer tahsisi yapmak zorundalar. Bunlarda ayný þekilde yer ayýrmazlar ise 20 bin TL ye kadar para cezasý ile karþý karþýya kalacaklardýr. Bu alýþveriþ merkezlerine odenecek kira bedeli ise rayic bedelinin dortte birini olarak belirlenmiþtir. Nizip te urunlerinin sergilenmesini isteyen firmalar buralarda yer almak istiyorlarsa alýþveriþ merkezleri ilana cýktýlar ve baþvurularý þuan alýnmaktadýr. Ticaret Ýl Mudurluðu olarak Tuketicinin Korunmasý Piyasa Genel Mudurluðu altýnda calýþmalar yapmaktayýz. Bu kapsamda gecen yýl 20 bin tuketicinin þikayetini aldýk ve karara baðladýk. Bunlarýn yuzde 92 si ise tuketicinin lehine olan kararlardýr. Bir yandan da tuketicileri sosyal ve ekonomik yonden de rehabilite ediyoruz. Satýcýdan olan haklarý alýp tuketiciye vermeye calýþýyoruz. Diðer bir yandan da piyasa gozetimi iþini surdurerek firmalarda denetimler yapmaktayýz. Gaziantep te ceþitli kurumlar ile goruþuyoruz. Nizip te de bu kapsamda Ticaret Ýl Mudurluðu olarak Nizip Ticaret Odasý ile birlikte ortak ne yapabiliriz bizlerden bakanlýðýmýza iletmek istediðiniz konularý goruþmek dinlemek ve almak icin buradayýz. Bizleri burada aðýrladýðýnýz icin Nizip Ticaret Odasý yoneticilerine teþekkur ediyoruz. ifadelerini kullandý.
Nizip te ticaretin ve sanayinin geliþmesi adýna Nizip Ticaret Odasý olarak ceþitli calýþmalar yaptýklarýný belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt ise ziyaretten duyduklarý memnuniyeti dile getirdi.
2015 yýlýnda yapýlan Nizip Ticaret Odasý stratejik planýnda 2017 yýlýný turizm yýlý olarak ilan ettiklerini belirten NTO Baþkaný Ozyurt þunlarý ifade etti: Ancak bu baðlamda 2017 yýlýný turizm yýlý olarak ongormuþken 15 Temmuz surecinden sonra almýþ olduðumuz karar ile 2017 yýlýný yatýrým ve istihdam yýlý olarak planlanmasý ve calýþmalarý bu yonde yapýlmasý ile ilgili karar aldýk. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da yatýrým ve istihdamýn arttýrýlmasý yeni teþvik yasalarý ile birlikte girmiþ olduðu gayretin bilinciyle Nizip Kaymakamlýðý, Gaziantep Valiliði ve Turkiye Odalar Borsalar Birliði ile calýþmalar icerisine girdik. Bu kapsamda mevcut calýþan sayýmýza ek olarak mart ayý sonuna kadar 500 kiþi, yýlsonuna kadar ise toplamda bin 500 kiþi istihdam etmeyi taahhut ettik. Bu rakamlara ulaþmaktan cok sýkýntý cekeceðimizi zannetmiyorum. Ýnþallah verdiðimiz sozun cok daha uzerinde bir istihdam gercekleþtirmeyi umuyoruz. Bu konular dýþýnda Ticaret Ýl Mudurluðu olarak sizinle yapmýþ olduðumuz calýþmalar kapsamýnda tuketici haklarý hakem heyetine Nizip Ticaret Odasý adýna iki temsilci ile katýlmaktayýz. Bizi temsil eden arkadaþlar tarafýndan hakem heyetinde cozume kavuþmayan konularý yonetim kurulumuza taþýyarak yardýmcý olmaktayýz. Ayýplý ve taðþiþli mallar ile mucadele kapsamýnda cezalarýn biraz daha gunumuz þartlarýna uyarlanarak birkac kat daha arttýrýlmasýný talep ediyoruz. Yoresel urunlerin supermarketler ve alýþveriþ merkezlerinde yer almasýný memnuniyetle karþýlamaktayýz. Bizim de ilcemizin coðrafi iþaretini almýþ olduðumuz urunler, marka urunler ve yoresel urunlerimiz bulunmaktadýr. Urunlerimizi bu yerlerde sergilemek istediðimizi belirtmek isterim. þeklinde konuþtu.
Gercekleþen ziyarete NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Mahmut Polat Abdulkadir Akkuþ, Madeni Sanatkarlar Odasý Baþkaný Huseyin Kok, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri Osman Alpaslan, Mehmet Ali Karabacak ve NTO Meclis Uyeleri de katýldý.
![]()