687 sayýlýKHK ile yapýlan düzenlemeler dahilinde "öðrenci etüt merkezi" ibaresive tanýmý yürürlükten kaldýrýldý. Öðrenci etüt merkezleri yerine "sosyaletkinlik merkezleri" ibaresi eklendi. Ayný zamanda gerekli þartlarýsaðlamayan öðrenci etüt merkezleri de kapatýlacak. Peki öðrenci etüt merkezlerine zaman kapatýlacak?5580sayýlý Özel Öðretim Kurumlarý Kanunu?nun geçici 5nci maddesine eklenen"Bu fýkranýn yayýmý tarihinde faaliyet gösterenlerden dönüþüm programýnaalýnan öðrenci etüt eðitim merkezleri hariç olmak üzere, halen faaliyette olanöðrenci etüt eðitim merkezleri, faaliyetlerine 1/7/2017 tarihine kadar devamedebilirler. En geç 29/7/2017 tarihine kadar bu Kanunun 2 nci maddesininbirinci fýkrasýnýn (c), (g), (h), (i), (k), (o) ve (ö) bentlerinde tanýmlananözel öðretim kurumlarýndan birinin gerektirdiði þartlara uygun halegetirilmeyen ve kurum açma izni buna göre düzenlenmeyen öðrenci etüt eðitimmerkezleri hakkýnda sürekli kapatma iþlemi uygulanýr. Bu fýkranýn uygulanmasýnailiþkin hususlar Bakanlýkça çýkarýlan yönetmelikle düzenlenir."ifadeleriyle birlikte öðrenci etüt merkezlerine kapatýlma kararý çýkartýldý.ÖÐRENCÝ ETÜT MERKEZLERÝ NE ZAMAN KAPATILACAK?Böylece dönüþümprogramý kapsamýna alýnan öðrenci etüt merkezli hariç, faaliyette olan öðrencietüt merkezleri 1 Temmuz 2017 tarihine kadar açýk kalacak. En geç 29 Temmuz2017 tarihine kadar kanunda yer alan özel eðitim kurumlarýnda bulunmasý gerekenþartlara sahip olmayan ve kurum açma izni düzenlemeyen öðrenci etütmerkezleri hakkýnda kapatýlma iþlemi uygulanacak.SOSYAL ETKÝNLÝK MERKEZLERÝ GELÝYORKHK?da öðrencietüt merkezlerinin yerine gelen sosyal etkinlik merkezi de "Ýl millîeðitim müdürlükleri ile belediyeler arasýnda yapýlan ve Bakanlýkça onaylananortak iþbirliði protokolleri çerçevesinde, Bakanlýðýn verdiði iþyeri açma veçalýþma ruhsatý ile belediyelerce açýlan ve iþletilen, ilköðretim ve/veyaortaöðretim öðrencilerinin ödev ve projelerine iliþkin araþtýrmalar yaptýðý,öðrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doðrultusunda sosyal, kültürel,sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüðü özel öðretim kurumlarýný"olarak tanýmlandý.