Yuva Derneði ve Alman Uluslararasý Ýþbirliði Kurumu (GÝZ) Nizip Ticaret Odasý ný (NTO) ziyaret etti.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt tarafýndan karþýlanan Yuva Derneði ve Alman Uluslararasý Ýþbirliði Kurumu (GÝZ) uyeleri, kendilerini kabul ettikleri icin baþkan Ozyurt ve yonetim kurulu uyelerine teþekkur ettiler.
Ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, ilcemiz ve ulkemize adýna faydalý olacak tum projelerde iþbirliðine her zaman acýk olduklarýný soyledi.
Nizip Ticaret Odasý nýn projeleri, yapýlan faaliyetler ile ilcemizin 2023 hedefleri hakkýnda bilgiler veren NTO baþkaný Ozyurt þunlarý ifade etti, Suriyeli genclere iþ kulturu verilmeli, iþ kollarýnda calýþmadan once sosyal uyum konusunda eðitilmelidir. Yeni bir Kalýpcý, Sývacý ustasý yetiþmemektedir. Fýstýk, zeytin hasatýnda ve inþaat iþlerinde Suriyeli iþciler calýþmaktadýr. Bu nedenle oncelikle ozel sektordeki firmalarýmýzýn yapýlacak proje kapsamýnda Suriyeli multeciler ve vatandaþlarýmýzýn mesleki eðitimi ve istihdam saðlamaya yonelik projelerde hangi sektorlerin ve mesleklerin yer almasý belirlenmelidir. Nizip Ticaret Odasý olarak yapmýþ olduðu calýþmalar sonucu uyelerimizin mesleki eðitim ve istihdam icin dýþ ticaret, insan kaynaklarý 3 boyutlu cizim kurslarý, Arapca ve Ýngilizce dil kurslarý, web sitesi oluþturma, grafikerlik, lojistik tedarik zinciri yonetimi, iþ makinesi formenliði, inþaat, buhar ve iklimlendirme ve kaynakcýlýk eðitimlerinin olabileceði tespit edilmiþtir. Belirttiðimiz mesleklerde ise ofis mobilya doþeme, inþaat ustasý, tarým iþcisi, Turkler icin Arapca kursu gibi meslekler oncelikli eðitim programýna alýnmalýdýr. þeklinde konuþtu.
Yuva Derneði Saha Yoneticisi Tara Hopkins ise, Ýþgucu hizmetleri arttýrmaya yonelik istihdam fuarý, iþ Turkcesi verilmesi projelerini yuruttuk. Gecici istihdam ve gelir saðlanmasý projesi kapsamýnda eðitim vererek asgari ucret ile belediyelerde istihdam ediyoruz. Þuan ki duþuncemiz ozel firmalara istihdam saðlamaktýr. Elli yýldýr proje yurutmekteyiz, projelerimiz bitmiþti ama Suriye dolayýsýyla projeler yurutulmeye tekrar baþladýk. Sabun ve ofis mobilyalarý sektoru Nizip icin onemli sektorler arasýnda olduðu soylenmektedir. Eðitimlerimiz 3 ay ve 3 ay istihdam þeklinde gercekleþiyor. Þanlýurfa 'da MEKSA ile ortak eðitimler duzenlemekteyiz. dedi.
Duzenlenen ziyarete NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Mahmut Polat Abdulkadir Akkuþ, Yuva Derneði Saha Yoneticisi Tara Hopkins, Proje Takip Sorumlusu Mehmet Akif Kýlýnc, Alman Uluslararasý Ýþbirliði Kurumu Suriye Multecileri Ev Sahibi Topluluklar icin Teknik Mesleki Eðitim ve Ýþgucu Piyasasý Hizmetlerini Destekleme Proje Sorumlusu Doðu Erdoðan, Genc Proje Sorumlusu Renas Uruc, Alman Uluslararasý Ýþbirliði Kurumu Multeciler Ev Sahibi Topluluklara Yonelik Destek Projeleri Gaziantep Proje Koordinatoru Candost Aydýn ve Kahan Ertik katýldý.
![]()