Okullar tatile girmeye hazýrlanýrken hem öðrencileri hem develileri karne heyecaný sardý.Uzmanlar ise ?Sadece çocuðunuzun karnesine bakarak cezaveren ebeveynlerden olmayýn? uyarýsý geldi. Abdulkadir Sayýn Rehberlik Araþtýrma Merkezi PsikolojikDanýþmaný Kübra Kaya, 2016-2017 Eðitim Öðretim yarýyýl tatilinde karne alacaköðrencilere ve velilere önemli uyarýlarda bulundu. 2016-2017 eðitim öðretim yýlýnýn ilk yarýsýný bitirmeninheyecanýný yaþadýklarýný vurgulayan Kübra Kaya konuþmalarýný þöyle sürdürdü. Yarýyýl tatili ve karne heyecaný dolayýsýyla bazý evlerdesevinçle, bazý evlerde de üzüntü ile karþýlanacak. Ancak öncelikle þunu söylemek istiyorum, ?Karne baþarýnýntek göstergesi deðildir? burada velilerin dikkat etmesi gereken sadeceçocuklarýn karnelerindeki notlarýna bakýp deðerlendirme yapmamalýlar. Yanikarnesi çok iyi olan çocuklarýmýza aþýrý hediye, karnesinde istenilen notu eldeetmeyen öðrencilerimize de þiddet uygulamasýnlar. Alýnan karneler sadece çocuklarýmýzýn baþarýsý diyedüþünmeden anne, baba ve çocuk iþlevinin bir göstergesi olduðunun farkýnavararak eleþtiriler yapýlmalý ve daha sonra saydam ve dürüst bir þekilde kötünotlarýn kendilerini üzdüðünü ve nasýl düzeltilebileceði konusunda fikirsunmalarý daha yararlý ve faydalý olacaktýr? dedi.