Yaðmur günlerdir yaðýyor. Dün de bir baþka yaðdý. Dün hem dumanlar, hem de yaðmurlar arasýnda kalmýþtým. Üstelik kör bir kaldýrýma çýkýnca arabanýn lastiði de paramparça olmuþtu. Yollar sular içinde, kaldýrýmlar kendini ifade etmekten… Okumaya devam et →![]()
Kaynak...
Yaðmur günlerdir yaðýyor. Dün de bir baþka yaðdý. Dün hem dumanlar, hem de yaðmurlar arasýnda kalmýþtým. Üstelik kör bir kaldýrýma çýkýnca arabanýn lastiði de paramparça olmuþtu. Yollar sular içinde, kaldýrýmlar kendini ifade etmekten uzaktý. Þehir üzerine gelen herþeyi sindirmek zorundaymýþçasýna didinip durdu. Ben de çýrpýndým. Bu yetmezmiþ gibi lastik deðiþimi için, getir götür için üç-beþ kelime ile bir baþkasýna dert anlatmak, araya birilerine sokmak zordu. Neden bu þehirdeyim? Neden bu þehir beni zaman zaman boðuyordu? Hani þimdi bir yerlerde olmak vardý. Belki bir tamirci çýraðý olarak, belki de bir kalýpçý ustasýna yirmibeþe iki metrelik bir tahta verirken olmalýydým. Soðukta eli titreyen, sýcakta ter üstüne ter akýtan bir iþçi parçasý olarak kalmalýydým. Anlaþmak için de iki-üç kelime yeterdi. Öyle daðlar aþmaya, öyle adamlar araya sokmaya gerek yoktu. Sabahlarý bir dürüm, öðle yine dürüm, akþam yine dürüm yenirdi. Bu kadar detaya ne gerek vardý?Öyle deðil mi Müzeyyen? Senin de sütünü saðacaðýný üç-beþ koyunun, bir küçük tarlan olurdu. Ne gerek var bunca sýnava ve hergün yemek yapma derdine? Üstelik þimdilerde beþinci çocuðun da gelecekmiþ. Ne gerek var þehir havasýný solumaya. Git köyüne. Ben de geleyim. Bana bir þilte, bir yastýk, bir de mevsimlik yorgan yeter.Not: Müzeyyen hayali bir kahramandýr veya günlük karþýlaþýlaþýlan bir figür olma ihtimali yüksektir.
![]()
![]()