Üniversite sanayi iþbirliði kapsamýnda Nizip Ticaret Odasýtarafýndan Nizip Meslek Yüksekokulu Gýda Bölümü Öðrencilerinin uygulamalarýyerinde görmesi amacýyla bu hafta da NTO Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt?un Belkýs Yað firmasý ziyaret edildi. Üniversite öðrencilerine ayçiçek yaðýnýn üretim aþamalarýnýanlatan Belkýs Yað Genel Müdür Yardýmcýsý Alev Özpolat, yapýlan çalýþmalar hakkýndaöðrencilere teknik bilgiler verdi. Öðrenciler daha sonra Belkýs Yað?ýn üretim ve paketlemebölümlerini de gezerek Alev Özpolat?tan bilgi aldýlar. Belkýs Yað Gýda Mühendisi Ali Yalvaç ise laboratuarortamýnda ayçiçek yaðýnýn analizini uygulamalý olarak yaparak öðrencilerdengelen teknik sorularý cevapladý.Nizip Ticaret Odasý ile iþbirliklerini sürdürdüklerinisöyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öðretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, ?Buiþbirlikleri sayesinde gençlerimiz üniversite çaðýnda sanayi ile daha fazla içiçe olabilmelerini saðlamayý amaçlýyoruz. Öðrencilerin okuldaki dersleriningerçek hayattaki uygulamalarýný görüyor, teori ile pratiði bir araya getirerekbilgilerini pekiþtiriyor. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekseöðrencilerimiz tarafýndan çok benimsendi. Yapýlan üretimlerin aþamalarýhakkýnda bilgi alan öðrenciler, iþyeri sahiplerine çeþitli sorular sorarakgerçek hayatta iþlerin nasýl yapýldýðýný yerinde görerek bilgilerinipekiþtiriyorlar. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteðini esirgemeyen NizipTicaret Odasý?na, bizleri firmasýnda aðýrlayan NTO Yönetim Kurulu BaþkanýMehmet Özyurt?a ve çalýþanlarýna çok teþekkür ederim.? dedi.Ay çekirdeðinin, ayçiçek yaðýna dönüþümünü ve paketlemeaþamalarýný ayrýntýlý olarak yerinde gözlemleyen öðrenciler ise düzenlenenfaaliyetten memnun kaldýklarýný bu gibi çalýþmalarýn sürekli düzenlenmesinivurgulayarak organizasyonu düzenleyen Öðretim Görevlisi Veliddin Çiftçi veNizip Ticaret Odasý?na teþekkür ettiler.