Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Malezya yurtdýþý iþ gezisikapsamýnda Kuala Lumpur?da resmi ziyaretlere bulunuyor.Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu BaþkanýMehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Abdulkadir Akkuþ, NTOYönetim Kurulu Üyesi Osman Alpaslan, NTO Meclis Üyeleri Hüseyin Yaprak, MehmetYiðit, Mustafa Polat, Gaziantep KOSGEB Uzmaný Selim Çörekçioðlu ve NTOÜyelerinin de bulunduðu heyet Malezya Dýþ Ticareti Geliþtirme Kurulu (MATRADE)ve Malay -Türk Ýþadamlarý Kulübü üyeleri ile ikili görüþmeler gerçekleþtirdi.Düzenlenen ikili görüþmeler öncesi bir açýklama yapan NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt Nizip Ticaret Odasý?nýnçalýþmalarý ve Nizip?te faaliyet gösteren firmalar hakkýnda katýlýmcýlarabilgiler verdi.Malezya ve Türkiye coðrafi açýdan birbirine uzak ancak Ortaktarihi ve kültürel deðerlere sahip olduðunu vurgulayan Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ?Çoðunluðu Müslüman iki ülkeyiz, bu güçile ikili iþbirliklerimizi gün geçtikçe her alanda daha da geliþtirmektedir.?dedi.Ýkili iliþkilerdeki iþbirliðimizi Birleþmiþ Milletler, ÝslamÝþbirliði Teþkilatý, D8 gibi birçok uluslararasý platformda da sürdürdüklerinibelirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Güneydoðu Asyaülkeleri arasýnda dördüncü büyük ticaret ortaðýmýz olan Malezya ile 2015 yýlýtoplam ticaret hacmimiz 1.7 milyar Dolar seviyesinde olmuþtur.Bu bizlerisevindirmektedir. Malezya?ya ihraç ve ithal edilen ürünlere baktýðýmýzdaBölgemiz ve ilçemiz açýsýndan oldukça büyük avantajlarýmýz bulunmaktadýr. Bunedenle, daha etkin birliktelik içerisinde olmalýyýz. Yatýrýmlarý mümkünolduðunca çeþitli coðrafyalara yaymak gerekir. Malezya?nýn Türkiye?de AcýbademSaðlýk Grubu ve Sabiha Gökçen Havalimaný gibi oldukça önemli yatýrýmlarý var.Bundan gurur duymaktayýz. Malezya?da sürekli ikamet eden 500 vatandaþýmýzbulunmaktadýr. Türkiye?de ise 42 Malezya sermayeli firma faaliyet göstermekteve bu sayýnýn karþýlýklý iþbirlikleri ile artmasýný umut ediyoruz. Bizlerdekarþýlýklý yatýrýmlara büyük önem vermekteyiz. Bugünkü programýmýzda Malezyaile daha fazla iþ yapabilmenin yollarýný istiþare edeceðiz. Ýþ birliklerimizisadece ihracat-ithalat boyutuyla sýnýrlamak istemiyor, yatýrým konusunda daNizipli iþ adamlarý olarak Malezya?ya yatýrýmlar yapmak ve ülkelerimizarasýndaki yatýrýmlarýn artmasýný istiyoruz. Gaziantep tarýmdan sanayiye heralanda yatýrým yapýlabilecek bir kent. Bu nedenle iki ülke arasýndaki tarým vesanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yönelik çalýþmalarda bölgemizin de önemlibir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Sizleri de Odamýza davet ve misafir etmektenbüyük bir þeref duyacaðýmýzý belirterek bugün odamýz heyetine göstermiþolduðunuz ilgiden dolayý teþekkür eder, sizleri en derin sevgi ve saygýylaselamlýyorum.? þeklinde konuþtu.Malezya Dýþ Ticareti Geliþtirme Kurulu yetkilisi Mr. Md.Shaiful Md. Sharif Deputy Director ve Malay -Türk Ýþadamlarý Kulübü YetkilisiMr.Erman Abdul Wahab ise, ?Nizip Ticaret Odasý?nýn ziyaretinden dolayý memnun kaldýklarýnýbelirterek, bu tür ikili görüþmeler ve ziyaretler iki ülke arasýnda ticarethacmini arttýracaðýný ve ikili iliþkilerimizin geliþeceðini belirterekNizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný ve heyetine yapmýþ olduklarý ziyaretiçin çok teþekkür ederiz.? dediler.