Yoksulluðu yazmýþ Mustafa Kutlu abi. Daha öncesinde yazanlar da olmuþ.* Ama nedense* Kerime Nadir okumuþum, Sait Faik Abasýyanýk’a takýlmýþým. Daha ötesinde Hüseyin Rahmi Gürpýnar’ý okumuþluðumuz vardýr. Ve bir çok yazar hayatýmýza girmiþ. Ýyi… Okumaya devam et →
Kaynak...

Yoksulluðu yazmýþ Mustafa Kutlu abi. Daha öncesinde yazanlar da olmuþ.* Ama nedense* Kerime Nadir okumuþum, Sait Faik Abasýyanýk’a takýlmýþým. Daha ötesinde Hüseyin Rahmi Gürpýnar’ý okumuþluðumuz vardýr. Ve bir çok yazar hayatýmýza girmiþ. Ýyi ki de girmiþler.

Þimdi bunaldýk. Daha önemli þeyler var deyip farklý þeyler okumaya çalýþýyoruz. Hatta not almanýn da* metodunu geliþtirmiþiz.* Ama gençliðimizin okumalarý gibisi yokmuþ.

Okunulan yazýlar, dinlenilen þiirler insanýn ruh dünyasýný çok etkiliyor. *

Þimdiler de bizim delikanlýlarla tartýþýp duruyoruz. Kitap üretiminde çok aðaç kesiliyormuþ. Elektronik aletler daha tasaruflu ve saðlýklý imiþ. Ya o kitabýn kokusu, ya o fiziksel temas, kitapevinden alma heyecaný, kitabýn ilk sayfasýna tarih yazma, birkaç kelime ile duygularý dökme. Ve hatta cebinizdeki bütün parayý kitaba verip eve yaya yürümek. Ulus’tan Bahçelievler Üçüncü Cadde sonuna kadar kitap poþetleriyle gitmenin tatlý yorgunluðu.

Bu hatýralarýn gölgesinde ferahlamaya çalýþýyorum. Uzaklarda bir yerlerde on kiþilik bir odada kýrk kiþi kalanlar *ise kimbilir hangi hatýralarla yaþýyordur?*Ve bu yazýyý yazarken dinlediðim, Cem Adrian’ýn söylediði Gaziantep Yolunda türküsüne -onlar- ah çekmeyecekler ama ‘Bir kitap, ah bir olsa da okusaydýk’ ifadesini çok kullanacaklar. *Okumalý…