Vakit bu vakit deyip yaptýðýmýz iþlerin sayýsý kaçtýr? Ekmek parasý için yola düþtüðümüz saatler haricinde, öyle hakkýný vererek zamanýnda yaptýðýmýz iþ nedir? Kastým farklýdýr. Mesela gecenin 3.21’ine saatini kurup ben kitap okuyacaðým, ben… Okumaya devam et →![]()
Kaynak...
![]()
Vakit bu vakit deyip yaptýðýmýz iþlerin sayýsý kaçtýr? Ekmek parasý için yola düþtüðümüz saatler haricinde, öyle hakkýný vererek zamanýnda yaptýðýmýz iþ nedir?
Kastým farklýdýr. Mesela gecenin 3.21’ine saatini kurup ben kitap okuyacaðým, ben yazacaðým, bunlarýn ötesinde daha verimli çalýþmalar yapacaðým niyetine geceyi kaç defa bölüp parçalýyor muyuz? Bana sormayýn çok çok az yapmýþýmdýr. Geçmiþte ve halhazýrda köylülüðümüz devam ettiðinden babamýn gece üçte kalkýp çift sürmeye gittiðini bilmiþliðim vardýr. Beraber gitmiþliðimiz yoktur ama o tozlu yollarý, o engin daðlarý, o bereketli bahçeleri, o endamlý zeytin ve hýrçýn fýstýk aðaçlarý ve de mütevazi üzüm ‘tiyeklerini bilirim.* O saatteki ay ýþýðýnda yollara dökülmüþlüðüm olmuþtur. Babam yaptýðý iþi büyük bir zevkle yapar mýydý? O saatte sýcak yataktan kalkýp, bir idare lambasý ýþýðýnda at-heybe hazýrlamak, pýnara gidip su bidonunu doldurmak iþlerini kim zevkle yapar?
Maalesef ne muhabbetli sofra baþýnda ne de akþam üzeri bahçe oturmalarýmýzda o günleri babama soramadým. O da yaþadýklarýný bize anlatmamýþtýr. Bildiðim, Gaziantep’in bir köy yolunda vakit bu vakit deyip ömrünün büyük bir kýsmýný harcadýðýdýr.
Vakit bu vakit deyip yapamadýðýmýz iþlerin tüketmiþliði ile biz de ömür tüketiyoruz. Gül açan baharlar, soðuk üreten kýþlar geçiyor. Yanmadan yakmaya, yapmadan anlatmaya çalýþýyoruz. Ne de çok kafiyesiz ve noktasýz konuþuyoruz.
Vakit bu vakit deyip laf olsunlu iþime koyulmalýyým.
![]()
![]()