NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Ozyurt: Dunyaya Nizip zeytini ve zeytinyaðýný yedirmek icin kollarý sývadýk
Turkiye nin onemli zeytin merkezlerinden Nizip, zeytin ve zeytinyaðý ihracatýnda soz sahibi olmak icin kollarý sývadý.
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, yaptýðý acýklamada, ilcenin zeytin ve zeytinyaðý merkezi olduðunu soyledi.
Daha once Nizip zeytinyaðýnýn coðrafi iþaretini alarak urunu tescillediklerini ifade eden Ozyurt, zeytinin ve zeytinyaðýnýn merkezi olan ilcenin ihracatta da isim yapmak istediðini belirtti. Nizip in zeytin ve zeytinyaðý uretiminde Turkiye nin onemli noktalarýndan biri olduðuna dikkati ceken Ozyurt, þoyle devam etti:
Saðlýðýn ve lezzetin sembolu zeytinyaðý sektorumuzun kalkýnmasý icin gecmiþten bugune onemli calýþmalar gercekleþtirdik. Bu calýþmalar meyvesini vermeye baþladý. Ýlcemizin onemli markalarýnýn ihracatýyla dunyaya Nizip zeytini ve zeytinyaðýný yedirmek icin kollarý sývadýk. Ýlcede 200 bin dekar alanda 5 milyon aðacýn uzerinde zeytin yetiþtirilmektedir. Hem sofralarý susleyen hem yaðýyla yemeklere lezzet katan zeytin artýk sadece gýda sektorunde kullanýlmýyor. Parfum ve kolonya sektorlerine de giren zeytinin gelecek yýllarda farklý sektorlerin ana maddesi olacaðýna inanýyoruz. Bu kapsamda urunun tanýtýmý adýna da onemli calýþmalar yapýyoruz.
Gaziantep in 9 aylýk ihracatýnda 14 milyon 809 bin dolarlýk zeytin ve zeytinyaðý ihracatý yapýldýðýný hatýrlatan Ozyurt, yýlsonunda bu rakamýn 16 milyon dolarý aþmasýný beklediklerini kaydetti. Yurtdýþý gezi ve fuarlarýnda Nizip zeytin ve zeytinyaðýný anlatarak farkýndalýk oluþturduklarýný vurgulayan Ozyurt, gelecek yýllarda hem yurtici tuketim hem de ihracatta zeytin ve zeytinyaðýnýn onemli yer tutacaðýný sozlerine ekledi.
![]()