ASKERÝ darbe giriþiminin ardýndan terörörgütü FETÖ ile irtibatlý olduðu için Gaziantep?in Nizip Ýlçesi?nde elkonularak Milli Eðitim Bakanlýðý?na devredilen 2 okula, þehit isimleri verildi.Yapýlan düzenleme sonrasý okullara, yeni isimlerinin yazýlý olduðu tabelalar daasýldý.Milli Eðitim Bakanlýðý?na devredilen ve þehit isimleri verilen 2 okulda, yeniders yýlý öncesi Ýlçe Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý ve Belediye Baþkaný HacýFevzi Akdoðan inceleme yapýp, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ?ten bilgialdý.Yapýlan deðiþikliklerle ilgili konuþan Kaymakam Sarýfakýoðullarý, 15 Temmuzdarbe giriþiminin halkýn çabasýyla önlendiðini ifade etti. FETÖ terör örgütününyýllarca ülkede baðýþ adý altýnda topladýðý himmet denilerek alýnan haraçlarlayaptýrdýðý okullarýn çýkan kararname ve valilik oluruyla millete devredildiðiniifade eden Sarýfakýoðullarý, þunlarý kaydetti:"Devraldýðýmýz okullarýn ikisi de bundan böyle Ýmam Hatip Okullarý olarakeðitim öðretime devam edecektir. Bu iki okulda inþallah imanlý ihsanlý evlatlayetiþecek. Burada meclisini, külliyesini bombalayan deðil milletinin emrindeolan ve milletinin hizmetkarý insanlar ve birilerinin uþaðý olmayan gençleryetiþecektir. Ýþte bu nedenle Ýmam Hatip Anadolu Lisesi olarak eðitim verecekolan okulumuza 15 Temmuz darbe giriþiminde þehit düþen Özel Hareket PolisiSeyit Ahmet Çakýr?ýn ismini, Ýmam Hatip Ortaokulu olarak eðitim verecek olanokulumuza da yine geçtiðimiz aylarda bölücü terör örgütü PKK?nýn saldýrýsýsonrasýnda Hakkari?de þehit düþen Piyade Astsubay Kýdemli Çavuþ Ömer SadettinBakýr?ýn ismini yaþatacaðýz."Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ise FETÖ?ye ait olan ve el konulanokullara vatan ve devlet uðruna þehit düþen iki kahramanýn adýnýn verildiðinidile getirdi.