Nizip Fýstýk Hali Kooperatifi Baþkaný Ahmet PolAntep Fýstýðýnýn bilinirliði arttýrmak, adýný ulusal veuluslararasý alanda daha fazla duyurabilmek amacýyla Nizip Ticaret Borsasýorganizasyonunda ?En Ýyi Antep Fýstýðý Yarýþmasý? düzenlenecek. Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý,Antep fýstýðýnýn bilinirliði arttýrmak, adýný ulusal ve uluslararasý alandadaha fazla duyurabilmek için; Nizip Ticaret Borsasý organizasyonuyla ?En ÝyiAntep Fýstýðý Yarýþmasý? tertipleneceðini böylece Nizip bölgesinin en iyifýstýðýnýn seçileceðini ifade etti. Nizip Ticaret Borsasý?nýn fýstýk halindeki irtibat bürosunda18 Aðustos Perþembe günü saat 09.00?da yapýlacak olan yarýþmaya tüm üreticileridavet eden Ýbrahim Sarý þunlarý söyledi. Yarýþma için numune kabul iþlemleri 18 Aðustos Perþembe günüsaat 06.00ile 08.00 arasý yapýlacak. Baþvurular fýstýk halindeki irtibat bürosuna 1 kg yaþ ben fýstýk ile þahsenyapýlacak. Tertip komitesi tarafýndan deðerlendirmeye tabi tutulacakfýstýklarýn içerisinden en iyi ilk üç fýstýk seçilecek ve bu fýstýklarýnüreticileri ödüllendirilecek. Yarýþmaya katýlacak üreticilerden çitçi (üretici) belgesiistenecek ve lüzum görülmesi takdirde ilk üçe giren fýstýklarýn üretim alanlarýincelenecektir? dedi. ?En iyi Antep Fýstýðý Yarýþmasý?nda 1. olan üreticilere2,5?luk Ata Lira Altýn, 2. olan üreticilere 2 Tam Altýn, 3. olan üreticilereise 1 tam Altýn ödül olarak belirlendiðini söyleyen Ýbrahim Sarý, þöyle devametti. Ayrýca Nizip Fýstýk Halindeki iþçiler arasýnda da ?Çuval KaldýrmaYarýþmasý? düzenleyeceðiz ve o kategoride de ilk üçe girenlere de çeþitliödüler vereceðiz. ?Çuval Kaldýrma Yarýþmasý?nda 1. olan yarýþmacýya 250 TL, 2.olan yarýþmacýya 150 TL ve 3. olan yarýþmacýya da 100 TL olarak ödül vereceðiz. Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý; ?Festivalhavasýnda geçecek, ?En Ýyi Antep Fýstýðý Yarýþmasý?na tüm çiftçilerimizi veüreticilerimizi katýlmaya davet ediyoruz? diyerek konuþmalarýný tamamladý.at, 2016 yýlý fýstýk sezonuna iliþkin birdeðerlendirmede bulundu. 2016 Yýlý Fýstýk Sezonu?nun diðer yýllara göre 20 gün erkenbaþladýðýna vurgu yapan Nizip Fýstýk Hali Kooperatifi Baþkaný Ahmet Polat,geçtiðimiz yýlarda 8?inci ayýn 25?inde yaþ boz geldiðini bu yýl ise geçenyýlara oranla biraz daha erken gelmeye baþladýðýný kaydetti. Polat konuþmasýnda; ?Böyle olunca tüm esnaflarýmýz yanýlgýyadüþtü, birde iklim þartlarýnýn uygun gitmemesinden dolayý fýstýk çok çabukþekilde kýzardý. Yaklaþýk 1 haftadýr boþluk yaþayan Nizip Fýstýk Halisezondaki yoðunluðunu yeniden kazanmýþ durumda. Þuan itibariyle beng fýstýkfiyatlarý 9 ila 9,30 kuruþ arasýnda seyrediyor, bu fiyatlar hem üretici hem deçiftçi için makul oranda seyrediyor? dedi. Nizip Fýstýk Hali Kooperatifi Baþkaný Ahmet Polat, ?Bu yýlelinde fýstýk bulunduran vatandaþlarýmýzýn karlý bir yýl geçireceðini tahminediyorum? diyerek sezonun hayýrlý olmasý temennisinde bulundu.