Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu ‘ Yaþanmasýný hic ama hic istemediðimiz bu kalkýþma karþýsýnda, milletimiz akýllara durgunluk veren cesaretiyle yer almýþtýr. dedi.
NTO Temmuz ayý Olaðan Meclis Toplantýsýnda, meclis uyeleri ve sanayiciler 15 Temmuz gecesi yapýlmak istenen darbe giriþimini þiddetle kýnadýlar. Milletin iradesi ve demokrasiyi korumak icin þehit olan sivil vatandaþlar, polis ve askerler anýsýna saygý duruþunda bulunarak ardýndan dua okundu.
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu yaptýðý konuþmasýnda, tarih boyunca darbelerden dolayý gecmiþinden ve geleceðinden kaybeden milletimiz, bu kaybediþe bir dur diyerek bu silahlý kalkýþmayý, bizzat kendisi engellemiþ ve tum dunyaya vatan ve millet demenin ne olduðunu gosterdiðine vurgu yaptý.
Ulkemizin 15 Temmuz baþlayýp ertesi gun oðle saatlerine kadar devam eden dýþ destekli FETO teror orgutu tarafýndan bir darbe kalkýþmasýyla karþý karþýya kaldý diyen Doktoroðlu, þunlarý soyledi:
Kuþkusuz bu yaþadýklarýmýz aklýmýza her geldiðinde tanklarýn onune yatan ,namlunun ucunda hareketsiz duran kendine silah doðrultan kardeþinin yuzune bakarken rahatca vatan saðolsun diyebilen bayraðýna sarýlarak sabýrla direnen anneler babalar kardeþler gencler yaþlýlar cocuklar þehitler ve gaziler gozumuzun onunde canlanacaktýr. Bu yaþadýklarýmýzý her duþunduðumuzde tarih boyunca aziz milletimize ve medeniyetimize en onemlisi birlik ve beraberliðimize kast etmek isteyen hainleri, onlarýn arkasýndan gidenleri de hatýrlayacaðýz ve hic unutmayacaðýz, unutturmayacaðýz. Bu kalkýþma karþýsýnda cumhurbaþkanýmýz hukumetimiz ve halkýmýz baþta olmak uzere butun vatandaþlarýmýzýn gercek vatan evladý polis ve askerlerimizle beraber nasýl hemen birlik ve beraberlik icerisinde olduðunu gururla gormuþ bulunmaktayýz. Darbe giriþimi sonrasýnda Nizip Ticaret Odasý olarak yaptýðýmýz faaliyetlerde bizleri yalnýz býrakmayan ve destek olan baþta siz deðerli uyelerimize, calýþanlarýmýza ve vatandaþlarýmýza teþekkurlerimi sunuyor. Boylesi acýlarýn bir daha yaþanmamasý dileðiyle sozlerime son verirken, kritik gunlerden gecen ulkemizde olabilecek provakatif eylemler icerisinde hareketlere karþý dikkatli ve duyarlý olmamýz gerektiðini belirtmek isterim. Bu vesile ile 15 Temmuz þehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor gazilerimize þifalar diliyorum.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Ýse Demokrasi nobetinde yanýmýzda durarak bize guc ve katký veren tum uyelerimize teþekkur ederim dedi.
NTO Baþkaný Ozyurt konuþmasýnda þu ifadelere yer verdi:
15 Temmuz 2016 tarihinde Ulkemizin birliðine, dirliðine ve demokrasiye karþý yapýlan kalkýþma planýný protesto etmek, aziz milletimizin birlik ve beraberliðini gostermek adýna Nizip Ticaret Odasý camiasý olarak meydanlarda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ulkemizin ve milletimizin huzur ve guvenliðinin saðlanmasý amacýyla Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan Baþkanlýðýnda toplanan Bakanlar Kurulu'nca alýnan Olaðanustu Hal (OHAL) kararýnýn iþ dunyasýna da olumlu etkileri olacaðýna inanýyorum. Ben bu vesile ile þehitlerimize Allah tan rahmet, yaralýlarýmýza da acil þifalar diliyorum. Allah bu yaþananlarý ulkemize tekrar yaþatmasýn.
![]()