Türkiye'de özel sektörü temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa 81 ilde eþ zamanlý düzenlenen basýn toplantýsýyla ortak bildiri açýkladý. Ortak bildiride; "Bizler gücünü sandýktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dýþýnda bir seçenek de görmüyoruz'' ifadelerine yer verildi. Gaziantep Sanayi Odasý'nda gerçekleþtirilen basýn toplantýsýnda, "Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli Ýrade Gücümüz, Kardeþliðimiz Geleceðimiz' ortak bildirisi kamuoyuyla paylaþýldý. Gaziantep Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Adil Sani Konukoðlu, Gaziantep Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Eyüp Bartýk, Gaziantep Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Tiryakioðlu ve Gaziantep Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Selami Memiþ, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý ve Nizip Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Mahmut Þahin ile Ýslacirc;hiye Ticaret Odasý Yönetim Baþkaný Selahattin Türkmen ile Yönetim Kurullarýnýn hazýr bulunduðu toplantýda, ortak basýn bildirisini GSO Meclis Baþkaný Mustafa Topçuoðlu tarafýndan okunan "Ortak Bildiri'de þu ifadelere yer verildi: "Türkiye'de özel sektörün tamamýný temsil eden TOBB ve 365 oda-borsa olarak 81 ilde bu ortak açýklamayý ayný anda yapýyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarýmýz, demokrasiye kasteden alçakça bir saldýrýyý önlemiþtir. Halkýmýz sandýða ve demokrasiye sahip çýkmýþtýr. Darbe giriþimi haberleri ortaya çýktýðý gece birliðimiz ve oda borsa camiasý olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkýþmanýn baþarýsýzlýða uðramasý, Türk Milleti'nin birlikte duruþu, kararlý tutumu ve demokrasiye sahip çýkma iradesiyle mümkün olmuþtur. Ülkemizin bütün kurumlarýnýn, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basýn kuruluþlarýmýzýn, demokrasiyi sahiplenmiþ olmasýndan herkes büyük bir mutluluk duymalýdýr. Demokrasi düþmanlarýna karþý iktidarý ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiði birlik, beraberlik ve kararlý duruþ, en büyük takdiri hak etmektedir. Baþta Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, Meclis Baþkanýmýz, Baþbakanýmýz ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karþýsýndaki dik duruþlarýndan dolayý yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüþ darbecilerin saldýrýlarýna büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanýný bir kez daha hatýrlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe giriþimi karþýsýnda direnen, tavýr sergileyen herkese, baþta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nýn þerefli mensuplarýna, gönül dolusu teþekkür ediyoruz. Onlara minnettarýz. Ama en çok, darbecilerin silahlarý karþýsýnda kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kývanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandýktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dýþýnda bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiþ bu terörist çetenin tamamen ortaya çýkartýlmasýný ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatýný kaybeden kahraman þehitlerimize Allah'tan rahmet, kýymetli ailelerine sabýrlar, yaralýlara acil þifalar diliyoruz. Milletimiz onlarý daima minnetle ve rahmetle anacaktýr. Allah'a þükür milletimizin saðduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ýn yardýmýyla bu belayý, bu fitneyi durdurduk. Bu þerden, hem demokrasimizi hem de birlik ve berberliðimizi güçlendirerek çýktýk. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda saðlanan bu büyük mutabakatýn deðerini bilmeliyiz. Þimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarýlmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayýz. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzaðýna düþmeyeceðiz. Ýþ dünyasý olarak daha fazla çalýþma, üretme, istihdam saðlama zamaný diyoruz. Geçmiþte olduðu gibi, bugünde, yarýnda TOBB ve 365 oda-borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceðiz. Ülkemizin birliðine, kardeþliðimize ve demokrasimize karþý olanlarýn da karþýsýna dikileceðiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalýþacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taþýyacaðýz. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Hacirc;kimiyet Kayýtsýz Þartsýz Milletindir' sözünü hep aklýmýzda tutarak; Ülkemiz için durmadan çalýþamaya üretmeye devam edeceðiz. Yeter ki birlik ve berberliðimizin kýymetini aklýmýzdan çýkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanýp güvenelim. Bu vesileyle halkýn iradesi dýþýnda hiçbir iradeyi tanýmayacaðýmýzý, demokrasiden vazgeçmeyeceðimizi ve darbe giriþimlerini kabul etmeyeceðimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varýz. Demokrasi varsa hepimiz varýz. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acýlar yaþatmasýn. Kamuoyuna saygýyla duyururuz.'' Toplantýya katýlan Gaziantepli iþadamlarý, kýrmýzý-beyaz Türk bayraklý kravatlarý ile vatan ve millet sevgisini bir kez daha vurguladý. Ortak Bildiri konulu toplantý toplu fotoðraf çekimiyle sona erdi. http://www.youtube.com/watch?v=XL9aMcHhkqQ&feature