FETÖ'nün darbe giriþiminin ardýndan Gaziantep'in Nizip ilçesinde baþlatýlan protesto gösterileri sürüyor. Ýlçe Merkezindeki Cumhuriyet Meydanýnda düzenlenen gösterilere katýlan vatandaþlarý telekonferans sistemiyle selamlayan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, lsquo;'Biz bu ay yýldýzlý bayraðý sokakta bulmadýk, bu Türkiye'yi sokakta bulmadýk o nedenle biz bu ülkeyi asla ve asla üç beþ çapulcuya teslim etmeyeceðiz.''dedi. FETÖ'nün darbe giriþiminin ardýndan Nizip ilçesinde baþlatýlan protesto gösterileri dün gece de devam etti. Ýlçe Merkezindeki Cumhuriyet Meydanýnda düzenlenen gösterilere katýlan vatandaþlarý telekonferans sistemiyle selamlayan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, lsquo;lsquo;Biz bu ay yýldýzlý bayraðý sokakta bulmadýk, bu Türkiye'yi sokakta bulmadýk o nedenle biz bu ülkeyi asla ve asla üç beþ çapulcuya teslim etmeyeceðiz'' dedi. Akþam AK Parti ilçe baþkanlýðý önünde baþlayan gösteriler, Cumhuriyet Meydaný?nda yoðunluk kazandý. Yaklaþýk 24 saattir süren gösterilere ilgi gösteren vatandaþlar, ellerinde Türk bayraklarýyla darbe giriþimine tepki göstererek sloganlar atýp Kuran-ý Kerim okuyarak birlik ve beraber için dualar etti. Öte yandan kentteki ana arterlerde bazý sürücüler de korna çalarak demokrasi nöbetine desteklerini gösterdi. Bu arada Ankara'da bulunduðu için meydandaki protesto gösterilerine katýlamayan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Ýlçe Baþkaný Fatih Uzunaslan'ýn aracýlýðýyla telekonferansla yaptýðý konuþmada, dün meydana gelen FETÖ'nün darbe giriþimi partili partisiz tüm vatandaþlarýmýzýn dik duruþu ve devletinin yanýnda yer almasýyla püskürtüldüðünü söyledi. Türkiye'nin dört bir tarafýndaki milletin kendi iradesine sahip çýktýðýný ifade eden Gül, lsquo;'Bu giriþim bir cuntanýn yapmýþ olduðu bir eylemdir bu eylem önce Allah'ýn izni daha sonra milletin desteðiyle püskürtülmüþtür. Ben buradan demokrasi nöbeti tutan partili partisiz herkese teþekkür ediyorum. Bizler bundan sonra hep birlikte iri ve diri olacaðýz beraber olacaðýz.'' Meydanlarýn boþ býrakýlmamasýný isteyen Gül, konuþmalarýna þöyle devam etti. lsquo;'Sizlerin ve devletin mermileriyle bu ülkenin düþmanlarýna sýkmak üzere verilen mermileri bu ülkenin üzerine doðrultan bu hainler yaþanan bu üzücü olayýn hesabýný en aðýr þekilde verecekler yargý önünde hukuk önünde bu millete hesap verecekler. Bu aziz millet Çanakkale'de, bu aziz millet kurtuluþ savaþýnda yediden 77'ye mücadele etmiþlerdir lsquo;Biz bu ay yýldýzlý bayraðý sokakta bulmadýk, bu Türkiye'yi sokakta bulmadýk o nedenle biz bu ülkeyi asla ve asla üç beþ çapulcuya teslim etmeyeceðiz.' Bizler Ankara'da nöbet tutuyoruz bu nedenle Nizip ve Gaziantep sizlere emanettir'' dedi. 22,23 ve 24'üncü dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ise, tüm yurtta Milletinin ve Hükümetinin arkasýnda duran vicdan sahipleri olduðu sürece bir takým çapulcu ve iþ birlikçilerin kalkýþmalarýndan hiçbir þeyin çýkmayacaðýný belirtti. Nizip ilçesindeki Cumhuriyet Meydaný'nda toplanan vatandaþýn dün ve bugün olmak üzere tutuðu demokrasi nöbetiyle devletine ve Cumhurbaþkaný'na sahip çýktýðýný ifade eden Sarý, lsquo;'Bizim Türk Silahlý Kuvvetlerimiz Peygamber ocaðýdýr, peygamber ocaðýnda erinden en üst rütbesine kadar tüm subaylarýmýz ak ve paktýr ama bunlarýn içine karýþmýþ bunlarýn içine sýzmýþ olan ve bu ülkeye ihanet edenler amaçlarýna ulaþamadýlar ve asal ulaþamayacaklar'' dedi. Ýlçe Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý da, Nizip'in her kesiminden her meþrebinden ve sivil toplum kuruluþlarýmýzýn her aþamasýndan ve her partiden vatandaþý burada istikbaline ve hürriyetine sahip çýkmak için burada görmek beni mutlu ediyor þeklinde konuþtu. Telekonferans sistemiyle vatandaþlara seslenen Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ise, bizler Ýstanbul'da demokrasi nöbeti tutarken sizlerin orada olmanýz ve devlete ve ülkeye sahip çýkmanýz beni ziyadesiyle memnun etmiþtir ben buradan tüm Nizipli kardeþlerimi saygý ve sevgiyle selamlýyor ve meydanlarda olduklarý için onlara teþekkür ediyorum ifadelerini kullandý. Bu arada düzenlenen programa katýlan Nizip Garnizon Komutaný Binbaþý Yavuz Oruç ve Nizip Askerlik Þube Baþkaný Üsteðmen Ökkeþ Tuðrayý gören vatandaþlar onlarý alkýþlar ve askerde bizim poliste bizim sloganlarý ile karþýlayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Çok sayýda sicil toplum kuruluþu temsilcilerinin de hazýr bulunduðu protesto gösterilerine Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ve daire amirleri de hazýr bulundu. http://www.youtube.com/watch?v=c1qO8qTjir0&feature