NÝZÝP Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, TSK içerisindeki bir grup askerin darbe giriþiminde bulunmasýna karþý milletin önemli bir sýnav verdiðini belirterek, "Darbecilere karþý dik duran, demokrasiye sahip çýkan milletimizi kutluyor bu onurlu davada þehit olan vatan evlatlarýmýza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Darbe giriþiminin hükümete karþý deðil demokrasiye yapýldýðýný ifade eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, milletin imkanlarý ile alýnan tanklarýn, toplarýn, savaþ uçaklarýnýn millete doðrultanlarýn ihanetlerin en büyüðünü gerçekleþtirdiðini söyledi. Özyurt, "Ülkemizi iç ve dýþ düþmanlara karþý korumakla görevli askerler, ülkemizin stratejik kurumlarýný ele geçirmeye çalýþýyor, milletin iradesinin tecelli ettiði kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bomba atýyor. Kurtuluþ Savaþýný gerçekleþtirmiþ olan Gazi Meclisimiz, savaþ yýllarýnda bile bombalanmamýþtýr. Bu ihanetlerin en büyüðüdür. Bu hainler en aðýr þekilde cezalandýrýlmalýdýr" diye konuþtu. Türkiye'nin artýk darbeler dönemini geride býraktýðýný da vurgulayan Özyurt, açýklamasýný þöyle sürdürdü: "Ülke olarak darbelerden çok çektik. Her darbe ülkemizi geriye götürdü. Hem demokrasimiz zayýfladý, hem de ekonomimiz. Dün akþam gördük ki, artýk bu millet darbelere, darbecilere, ülkeyi geriye götürmek isteyenlere geçit vermeyecektir. Darbe giriþiminin duyulduðu andan itibaren sokaklara inen, alanlarý dolduran milletimiz, demokrasiye olan inancýný bir kez daha ortaya çýkmýþtýr. Demokrasimiz bu olaydan güçlenerek çýkacaktýr. Bugün darbelerle, diktatörlerle yönetilen ülkelerin hali ortadadýr. Bunun bilincinde olan milletimiz, demokrasimize leke sürmeye kalkan, ülkemizin geliþmesinin önüne engel olmak isteyen hainlere karþý en güzel cevabý vermiþtir." Özyurt, ülkedeki ihanet þebekelerinin temizlenmesinin ardýndan Türkiye'nin geleceðinin çok daha iyi olacaðýný ifade ederek, kimsenin karamsarlýða kapýlmamasý gerektiðini belirtti. Gaziantep ve Nizip'in, tarihimizde yaþanan kurtuluþ savaþýnda olduðu gibi onurlu duruþunu bir kez daha gösterdiðini vurgulayan Özyurt, "Gaziantep ve Nizip halkýmýz sabaha kadar uyumayýp meydanlarý doldurarak darbe giriþimini protesto etmiþ, halkýn iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacaðýný göstermiþtir. Bu demokrasi mücadelesinde þehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet diliyorum. Yüce Türk milletimizin baþý saðolsun" diye konuþtu.