Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, TSK icerisindeki bir grup askerin darbe giriþiminde bulunmasýna karþý milletin onemli bir sýnav verdiðini belirterek, Darbecilere karþý dik duran, demokrasiye sahip cýkan milletimizi kutluyor bu onurlu davada þehit olan vatan evlatlarýmýza Allah tan rahmet diliyorum dedi.
Darbe giriþiminin hukumete karþý deðil demokrasiye yapýldýðýný ifade eden Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, milletin imkanlarý ile alýnan tanklarýn, toplarýn, savaþ ucaklarýnýn millete doðrultanlarýn ihanetlerin en buyuðunu gercekleþtirdiðini soyledi. Ozyurt, Ulkemizi ic ve dýþ duþmanlara karþý korumakla gorevli askerler, ulkemizin stratejik kurumlarýný ele gecirmeye calýþýyor, milletin iradesinin tecelli ettiði kurum olan Turkiye Buyuk Millet Meclisi ne bomba atýyor. Kurtuluþ Savaþýný gercekleþtirmiþ olan Gazi Meclisimiz, savaþ yýllarýnda bile bombalanmamýþtýr. Bu ihanetlerin en buyuðudur. Bu hainler en aðýr þekilde cezalandýrýlmalýdýr diye konuþtu.
Darbeler Donemi Kapandý!
Turkiye nin artýk darbeler donemini geride býraktýðýný da vurgulayan Ozyurt, acýklamasýný þoyle surdurdu: Ulke olarak darbelerden cok cektik. Her darbe ulkemizi geriye goturdu. Hem demokrasimiz zayýfladý, hem de ekonomimiz. Dun akþam gorduk ki, artýk bu millet darbelere, darbecilere, ulkeyi geriye goturmek isteyenlere gecit vermeyecektir. Darbe giriþiminin duyulduðu andan itibaren sokaklara inen, alanlarý dolduran milletimiz, demokrasiye olan inancýný bir kez daha ortaya cýkmýþtýr. Demokrasimiz bu olaydan guclenerek cýkacaktýr. Bugun darbelerle, diktatorlerle yonetilen ulkelerin hali ortadadýr. Bunun bilincinde olan milletimiz, demokrasimize leke surmeye kalkan, ulkemizin geliþmesinin onune engel olmak isteyen hainlere karþý en guzel cevabý vermiþtir.
Ozyurt, ulkedeki ihanet þebekelerinin temizlenmesinin ardýndan Turkiye nin geleceðinin cok daha iyi olacaðýný ifade ederek, kimsenin karamsarlýða kapýlmamasý gerektiðini belirtti.
Darbecilere Gaziantep de Gereken Cevabý Verdi
Gaziantep ve Nizip in, tarihimizde yaþanan kurtuluþ savaþýnda olduðu gibi onurlu duruþunu bir kez daha gosterdiðini vurgulayan Ozyurt Gaziantep ve Nizip halkýmýz sabaha kadar uyumayýp meydanlarý doldurarak darbe giriþimini protesto etmiþ, halkýn iradesinin onunde hicbir gucun duramayacaðýný gostermiþtir. Bu demokrasi mucadelesinde þehit olan guvenlik guclerimize ve vatandaþlarýmýza Allah tan rahmet diliyorum. Yuce Turk milletimizin baþý saðolsun. ifadelerini kullandý.
![]()