Dünya genelinde sürdürülen tanýtým ve pazarlama çalýþmalarýnýn Gaziantep ihracatýnýn artmasýnda önemli sonuçlar doðurduðuna dikkat çeken Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt TÝM tarafýndan açýklanan rakamlarýn Gaziantep için gurur verici olduðunu sözlerine ekleyerek ikinci altý ay için daha çok çalýþmak gerektiðini belirtti. Ocak-Haziran 2016 ihracat rakamlarýnýn deðerlendirildiðinde olumlu sinyaller verdiðini ifade eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt açýklanan rakamlara bakýldýðýnda Gaziantep'in bir önceyi yýlýn Haziran ayýna oranla %2.9 oranýndaki artýþýnýn sürdürülen çalýþmalarýn önemli sonuçlarý olduðunu ifade etti. Gaziantep'in üreten ve dünyayla bütünleþen bir kent olduðunu da sözlerine ekleyen Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt yaþanan sýkýntýlara ve her türlü olumsuzluða raðmen TÝM tarafýndan açýklanan ihracat rakamlarýndaki Gaziantep faktörünün önemli olduðunun altýný çizdi. Ýhracatýn arttýrýlmasýna yönelik dünyanýn farklý ülkelerinde gerçekleþtirilen çalýþmalarýn ve çabalarýn da sonuç verdiðini sözlerine ekleyen Baþkan Mehmet Özyurt "Sanayici ve ihracatçýlarýmýz bu sonuçlarla emeklerinin karþýlýðýný almýþ, Gaziantep ihracat rakamlarýyla Haziran ayýnda da 5.il olma özelliðini korumuþtur. Elbette üretim kalitesinin arttýrýlmasý, AR-GE ve Ýnovasyon kültürünün sanayi kuruluþlarýmýzda geliþtirilmesi ve en önemli birimler haline dönüþtürülmesi önümüzdeki dönemlerde ki dýþ pazar arayýþlarýmýz için önemli sonuçlar doðuracaktýr. Gaziantep'in bundan sonraki süreçte Ýngiltere pazarýnda daha fazla yoðunlaþmasý, mevcut pazarlarý korumasý ve geliþtirilmesi sürdürülebilir ihracat artýþý için büyük önem taþýmaktadýr. Haziran ihracat rakamlarý bu kadar olumsuzluk içerisinde sanayici ve ihracatçýlarýmýz arasýnda olumlu bir hava estirmiþtir. Bundan sonra da ayný özveri ve çaba ile durmak yok, dünyanýn neresinde bir Pazar varsa orada bir Gaziantepli sanayici ve ihracatçý olmak zorunda. Bu kentin ürettiði ürünleri bu pazarlarda hak ettiði deðerlerde satmak zorunda çünkü önümüzde 2023 hedefleri var, bu hedefler sadece bizler için deðil güçlü ve büyük Türkiye'nin liderliðini koruyabilmesi, ekonomimizin daha çok güçlenmesi için büyük önem taþýmaktadýr' dedi.