Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin Nizip Ticaret Odasý'ný ziyaret ederek NTO yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri tarafýndan karþýlanan Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin gördüðü sýcak ilgiden dolayý teþekkür etti. 11 Mayýs tarihinde Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin ?e yapýlan ziyarette Zeugma'nýn turizme açýlmasý gerektiði konusunda ortak bir görüþ oluþtuðunu belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, önemli turizm potansiyelimiz olan Zeugma'nýn tanýtýmýnýn yapýlarak bir an önce bölgemize kazandýrýlmasý gerektiðine vurgu yaptý. Özyurt konuþmalarýnda; "Bakan Yardýmcýmýz Ali Þahin Bakanlýk olarak Nizip için hazýrlanacak projelere her türlü destek sözü vermiþtir. Bu kapsamda Temmuz ayý içerisinde AB Bakanlýðý uzmanlarýnýn katýlýmýyla Odamýza AB proje hazýrlama eðitimi düzenlenecektir. Ýlçemiz adýna turizmin geliþmesi artýk önem arz etmeye baþlamýþtýr. Çünkü iller gibi ilçelerde potansiyel varlýklarýný ön plana çýkarmak adýna çalýþmalar yapmaktadýrlar. Üyelerimizin görüþ ve önerileri doðrultusunda ilçemiz turizmi adýna neler yapabileceðimizi "Ortak Akýlla" ortaya koymamýz gerekir. Örneðin, Ak-Ýþ Ticaret ile Fevkani Kilisesi arasýndaki yolda kadýn giriþimcilerimizi arttýrmak adýna küçük iþyerleri yapýlmasý ve orada kadýn giriþimcilerimizin el emeðiyle üretmiþ olduklarý yöresel ürünlerini satýþa sunmalarý ve bu yolun "Tarihe açýlan kültür yolu" þeklinde dizayn edilmesi gibi fikirler oluþabilir. Tarihi evlerimizin restorasyonu olarak farklý bir fikirde geliþtirilebilir. Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Sayýn Ali Þahin ?e odamýzý ziyaret ettikleri için kendilerine çok teþekkür ederim.' þeklinde konuþtu. Bakanlýk olarak Nizip için hazýrlanacak projelere her türlü desteði vereceklerini vurgulayan Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin ise, "Nizip ile ilgili turizm projelerinin bakanlýðýmýza sunulmasý ilçemiz turizminin geliþmesine önemli katkýlar saðlayacaktýr.' dedi. AB Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin konuþmasýnda; "AB Bakanlýðý'nýn elinde önemli proje kaynaklarý bulunmaktadýr. Bakanlýðýmýza baðlý ulusal ajansýn elinde 2020 yýlýna kadar harcamasý gereken 830 milyon Euro civarýnda bir kaynak var. Bu kaynak 2020 yýlýna kadar sivil toplum kuruluþlarýna, belediyelere, üniversitelere ve eðitim kurumlarýna proje karþýlýðýnda aktarýlmasý için tahsis edilmiþtir. Bu kapsamda Nizip'te bulunan diðer kurumlarla güç birliði yaparak Nizip Ticaret Odasý öncülüðünde sonuç odaklý AB projelerinin hazýrlanýp bakanlýða sunulmasý açýsýndan ve Nizip'e kaynak aktarýlmasý ile ilgili bir sýkýntý yaþamayýz. Eðer bunu baþarabilirsek Nizip için önemli bir misyonu yerine getirmiþ oluruz.'dedi. http://www.youtube.com/watch?v=zVfXLfVmob0&feature