Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin Nizip Ticaret Odasý ný ziyaret ederek NTO yoneticileri ve uyeleri ile bir araya geldi.

Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu ve Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, yonetim kurulu ve meclis uyeleri tarafýndan karþýlanan Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin i sýcak karþýlamalarýndan dolayý Nizip Ticaret Odasý uyelerine teþekkur etti.

11 Mayýsta Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin 'e yapýlan ziyarette Zeugma nýn turizme acýlmasý gerektiði konusunda ortak bir goruþ oluþtuðunu belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt , Onemli turizm potansiyelimiz olan Zeugma nýn tanýtýmýnýn yapýlarak bir an once bolgemize kazandýrýlmasý gerekmektedir. dedi.

Ozyurt konuþmasýný þu þekilde surdurdu, Bakan Yardýmcýmýz Ali Þahin Bakanlýk olarak Nizip icin hazýrlanacak projelere her turlu destek sozu vermiþtir. Bu kapsamda Temmuz ayý icerisinde AB Bakanlýðý uzmanlarýnýn katýlýmýyla Odamýza AB proje hazýrlama eðitimi duzenlenecektir. Ýlcemiz adýna turizmin geliþmesi artýk onem arz etmeye baþlamýþtýr. Cunku iller gibi ilcelerde potansiyel varlýklarýný on plana cýkarmak adýna calýþmalar yapmaktadýrlar. Uyelerimizin goruþ ve onerileri doðrultusunda ilcemiz turizmi adýna neler yapabileceðimizi "Ortak Akýlla" ortaya koymamýz gerekir. Orneðin, Ak-Ýþ Ticaret ile Fevkani Kilisesi arasýndaki yolda kadýn giriþimcilerimizi arttýrmak adýna kucuk iþyerleri yapýlmasý ve orada kadýn giriþimcilerimizin el emeðiyle uretmiþ olduklarý yoresel urunlerini satýþa sunmalarý ve bu yolun "Tarihe acýlan kultur yolu" þeklinde dizayn edilmesi gibi fikirler oluþabilir. Tarihi evlerimizin restorasyonu olarak farklý bir fikirde geliþtirilebilir. Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Sayýn Ali Þahin 'e odamýzý ziyaret ettikleri icin kendilerine cok teþekkur ederim. þeklinde konuþtu.

Bakanlýk olarak Nizip icin hazýrlanacak projelere her turlu desteði vereceklerini vurgulayan Avrupa Birliði Bakan Yardýmcýsý Ali Þahin ise, Nizip ile ilgili turizm projelerinin bakanlýðýmýza sunulmasý ilcemiz turizminin geliþmesine onemli katkýlar saðlayacaktýr. dedi.

AB bakan Yardýmcýsý Þahin sozlerini þu þekilde surdurdu, AB Bakanlýðý nýn elinde onemli proje kaynaklarý bulunmaktadýr. Bakanlýðýmýza baðlý ulusal ajansýn elinde 2020 yýlýna kadar harcamasý gereken 830 milyon Euro civarýnda bir kaynak var. Bu kaynak 2020 yýlýna kadar sivil toplum kuruluþlarýna, belediyelere, universitelere ve eðitim kurumlarýna proje karþýlýðýnda aktarýlmasý icin tahsis edilmiþtir. Bu kapsamda Nizip te bulunan diðer kurumlarla guc birliði yaparak Nizip Ticaret Odasý onculuðunde sonuc odaklý AB projelerinin hazýrlanýp bakanlýða sunulmasý acýsýndan ve Nizip e kaynak aktarýlmasý ile ilgili bir sýkýntý yaþamayýz. Eðer bunu baþarabilirsek Nizip icin onemli bir misyonu yerine getirmiþ oluruz. ifadelerini kullandý.