Sevgili Dostlar!
Miraç kandili nedeniyle ellerin göðe kalktýðý bu günlerde sizleri duaya çaðýrýyorum. Bu mubarek günlerde yapýlan dualar, inþallah bir çok sýkýntýlarýmýza çare olur. Bu konuda görmüþ olduðum bir hadisi sizlerle paylaþmak istiyorum. Umarýým, bu vesileyle dualarýn ne kadar önemli olduðunu anlarýz. Ayrýca, her iþimizde Allah'a sýðýnmaktan imtina etmeyiz.
Allah, dualarý kabul edilen kullardan eylesin. AMÝN
Ebu Ýdrîs el-Havlânî, Ebu Zerr radýyallahu anh'tan anlatýyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm, azîz ve celil alan Rabbinden naklen anlattýðýna göre, Rabb Teâla þöyle buyurmuþtur:
"Ey kullarým! Ben nefsime zulmü haram ettim, onu sizin aranýzda da haram kýldým: Öyleyse birbirinize zulmetmeyin.
Ey kullarým! Hidayet verdiklerim dýþýnda hepiniz dâll (doðru yoldan sapmýþlar)sýnýz. Öyleyse benden hidayet isteyin de sizi hidayet edeyim!
Ey kullarým! Benim yedirdiklerim hâriç, hepiniz açlarsýnýz. Öyleyse benden yiyecek isteyin de size yiyecek vereyim!
Ey kullarým! Benim giydirdiklerim hariç hepiniz çýplaklarsýnýz! Öyleyse benden giyinme talep edin de sizleri giydireyim!
Ey kullarým! Sizler gece ve gündüz hata iþliyorsunuz. Ben ise bütün günahlarý affederim. Öyleyse benden maðfiret talep edin de sizleri baðýþlayayým.
Ey kullarým! Bana zarar verme mevkiine ulaþamazsýnýz ki bana zarar veresiniz! Bana fayda saðlama mertebesine de ulaþamazsýnýz ki bana menfaat saðlayasýnýz.
Ey kullarým! Þayet sizlerin öncekileri sonrakileri; insî olanlarý, cinnî olanlarý hepsi de sizden en müttakî bir insanýn kalbi üzere olsaydýnýz, bu benim mülkümde hiç bir þeyi zerre miktar artýrmazdý.
Ey kullarým! Eðer sizin öncekileriniz ve sonrakileriniz, insî olanlarýnýz, cinnî olanlarýnýz sizden en fâcir bir kimsenin kalbi üzere olsaydýnýz, bu benim mülkümden zerre kadar bir eksiklik hâsýl etmezdi.
Ey kullarým! Eðer sizlerin öncekileri ve sonrakileri, insî olanlarý, cinnî olanlarý bir düzlükte toplanýp bana talepte bulunsaydýnýz, ben de her insana istediðini verseydim, bu, benim nezdimde olandan, iðnenin denize batýrýldýðý zaman hasýl ettiði eksilme kadar bir noksanlýk ancak meydana getirirdi.
Ey kullarým! Bunlar sizin amelleriniz, onlarý sizin için sayýyorum. Sonra bunlarýn karþýlýðýný size ödeyeceðim. Öyleyse sizden kim bir hayýrla karþýlaþýrsa Allah'a hamd etsin. Kim de hayýr deðil de baþka bir þey bulursa, kendinden baþka bir þeyi levmetmesin (kýnamasýn, baþýna geleni kendinden bilsin)."
Müslim, Birr 55, (2577); Tirmizî, Kýyamet 49, (2497).
ibrahim halil er