2016 Yýlý'nýn ilk boz Antep Fýstýðý Nizip'e baðlý Teketaþ köyünden Abdurrahman Açýkgöz ve Dashöyük köyünden Mehmet Emin Kýlýçparlar tarafýndan Nizip Ticaret Borsasý'na getirildi. Yýlýn ilk boz Antep fýstýðýný yetiþtiren çiftçi Abdurrahman Açýkgöz ve Mehmet Emin Kýlýçparlar'a Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin de katýldýðý mini bir törenle ödül verildi. Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý ödül töreninde yaptýðý konuþmada þöyle konuþtu. ldquo;2016 Yýlý'nýn ilk boz Antep Fýstýðý bugün itibariyle Nizip Ticaret Borsasý'na gelmiþ bulunuyor. Geçmiþ dönemlere bakýldýðýnda bu yýl rekor denilebilecek bir sürede ilk mahsul borsamýza geldi, bu konuda çiftçilerimizi tebrik ediyorumrdquo; dedi. Bu yýl fýstýkta yüksek verim beklendiðini söyleyen Baþkan Sarý; ldquo;Kuraklýk bizi biraz korkuttu ama çok þükür korktuðumuz baþýmýza gelmedi. Ýnþallah her þey çiftçilerimizin istediði gibi olur, beklentiler karþýlýðýný bulur ve çiftçilerimiz emeðinin karþýlýðýný alýrrdquo; diyerek üreticilere, sanayicilere ve ihracatçýlara hayýrlý kazançlar diledi. Çiftçiler Abdurrahman Açýkgöz ve Mehmet Emin Kýlýçparlar ise; ilk fýstýðý kendilerinin hasat etmesinin kendilerini gururlandýrdýðýný belirtti. Havalarýn serin gitmesinin en büyük dilekleri olduðunu söyleyen Açýkgöz ve Kýlýçparlar, yeni hasat döneminin tüm çiftçilere hayýrlý olmasýný dilediler. Yýlýn ilk boz fýstýðý ldquo;Ödül Törenirdquo; çiftçilere hediye edilen altýnlarýn takdim edilmesiyle son buldu. http://www.youtube.com/watch?v=W_pSkGZJoEM&feature