Nizip Ticaret Odasý (NTO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði'nin (TOBB) Ankara'da düzenlenen 72. Genel Kurulu'na katýldý. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleþtirilen genel kuruluna, Ýçiþleri Bakaný Efkan Ala, Ekonomi Bakaný Mustafa Elitaþ, Gümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci, KKTC Baþbakan Yardýmcýsý Serdar Denktaþ, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Emin Haluk Ayhan ve MHP Grup Baþkanvekili Oktay Vural'ýn yaný sýra Türkiye'nin 81 ilinden gelen oda ve borsa delegeleri ile çok sayýda davetli katýldý. 72. Genel Kurula, Nizip Ticaret Odasý'ný temsilen NTO Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu Üyeleri M.Ali Karabacak, Osman Alpaslan, NTO Meclis Üyesi Hüseyin Yaprak, NTO Genel Sekreteri Serpil Gündoðdu ve NTO Personeli Korkut Kýzýlýrmak da katýldý. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'nda konuþan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu esas zenginliðin giriþimci ruh olduðunu ifade ederek, ldquo;Hedeflere ulaþmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalýþmak zorundayýzrdquo; dedi. Birlik ve beraberliðin önemine vurgu yapan TOBB Baþkaný lsquo;Türkiye hepimizin' mesajý verdi. Hisarcýklýoðlu yaptýðý konuþmada, Türkiye'nin zenginleþmek için giriþimcilikten baþka çýkar yolunun olmadýðýný vurguladý. ldquo;Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil giriþimcilere ihtiyacýmýz varrdquo; diyen TOBB Baþkaný yatýrým teþvik sisteminin yenilenmesi, katma deðeri artýracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-iþlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcýklýoðlu ihracat kapasitesinin artýrýlmasý için KOBÝ'lere daha çok ihracat yapmayý öðretmek gerektiðinin altýný çizdi. TOBB Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu'nun açýlýþ konuþmasýnýn ardýndan, CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu ve MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Emin Haluk Ayhan ve Ekonomi Bakaný Mustafa Elitaþ'ta birer konuþma yaptýlar. Komisyonlarýn sunuþlarýný yapmasýnýn ardýndan Genel Kurul, dilek ve temennilerin bölümüyle sona erdi.