Nizip Ticaret Odasý (NTO) Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði nin (TOBB) Ankara da duzenlenen 72. Genel Kurulu na katýldý.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesi nde gercekleþtirilen genel kuruluna, Ýciþleri Bakaný Efkan Ala, Ekonomi Bakaný Mustafa Elitaþ, Gumruk ve Ticaret Bakaný Bulent Tufenkci, KKTC Baþbakan Yardýmcýsý Serdar Denktaþ, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýcdaroðlu, MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Emin Haluk Ayhan ve MHP Grup Baþkanvekili Oktay Vural ýn yaný sýra Turkiye nin 81 ilinden gelen oda ve borsa delegeleri ile cok sayýda davetli katýldý.
72. Genel Kurula, Nizip Ticaret Odasý ný temsilen NTO Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri M.Ali Karabacak, Osman Alpaslan, NTO Meclis Uyesi Huseyin Yaprak, NTO Genel Sekreteri Serpil Gundoðdu ve NTO Personeli Korkut Kýzýlýrmak da katýldý.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði nin (TOBB) 72. Genel Kurulu nda konuþan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu esas zenginliðin giriþimci ruh olduðunu ifade ederek, Hedeflere ulaþmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gun bir onceki gunden daha fazla calýþmak zorundayýz dedi. Birlik ve beraberliðin onemine vurgu yapan TOBB Baþkaný ‘Turkiye hepimizin mesajý verdi.
Hisarcýklýoðlu yaptýðý konuþmada, Turkiye nin zenginleþmek icin giriþimcilikten baþka cýkar yolunun olmadýðýný vurguladý. Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil giriþimcilere ihtiyacýmýz var diyen TOBB Baþkaný yatýrým teþvik sisteminin yenilenmesi, katma deðeri artýracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-iþlem teknolojilerinin onemi uzerinde durdu. Hisarcýklýoðlu ihracat kapasitesinin artýrýlmasý icin KOBÝ lere daha cok ihracat yapmayý oðretmek gerektiðinin altýný cizdi.
TOBB Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu nun acýlýþ konuþmasýnýn ardýndan, CHP Genel Baþkaný Kýlýcdaroðlu ve MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Emin Haluk Ayhan ve Ekonomi Bakaný Mustafa Elitaþ ta birer konuþma yaptýlar.
Komisyonlarýn sunuþlarýný yapmasýnýn ardýndan Genel Kurul, dilek ve temennilerin bolumuyle sona erdi.
![]()